Rutin műveletsorral indul a varázslat: a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, és… És jöhet a kreatív főzőtudomány, hiszen csak rajtunk, illetve a hűtő aktuális tartalmán múlik, mi kerül a könnyű tésztasalátába. Négy tuti recept következik!
Sonkás tésztasaláta
* 30 dkg keréktészta * 20 dkg főtt sonka * 1 cukkini * 1 újhagyma * 3 evőkanál salátadresszing * 2 evőkanál joghurt * 1 evőkanál frissen aprított bazsalikom * 10 dkg koktélparadicsom
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, és összekeverjük a felkockázott sonkával, az apróra vágott cukkinivel és újhagymával. A salátaöntetet összekeverjük a joghurttal és a bazsalikommal, a tésztára öntjük, óvatosan összeforgatjuk, és letakarva néhány órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat is.
Olasz tésztasaláta
* 35 dkg orsótészta * 20 dkg zöldborsó * 15 dkg koktélparadicsom * 6 dkg gorgonzola sajt * 3 evőkanál olívaolaj * 3 evőkanál fehérborecet (vagy fehér balzsamecet) * só * bors * 2 evőkanál pirított fenyőmag
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és leszűrjük. A borsót forró vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A tésztát összeforgatjuk a borsóval, a félbevágott koktélparadicsomokkal és a darabokra tört sajttal. Meglocsoljuk az olajjal és a borecettel, sózzuk, borsozzuk, majd salátástányérokra merjük, és a fenyőmaggal megszórva tálaljuk.
Kínai tésztasaláta
* 30 dkg makaróni tészta * 2 zellerszár * 2 újhagyma * 15 dkg főtt csirkehús * 3 evőkanál frissen aprított korianderlevél * 2 evőkanál pirított szezámmag * 2 kiskanál szezámolaj * 2 evőkanál rizsecet
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, és összeforgatjuk az apróra vágott zellerrel és újhagymával, a kockára vágott csirkével és a korianderrel. A szezámmagot elkeverjük a szezámolajjal és a rizsecettel, meglocsoljuk vele a tésztát, majd az egészet átforgatjuk, és lefedve néhány órára hűtőbe tesszük.
Citromos-tonhalas tésztasaláta
* 35 dkg orsótészta * 2 sárga kaliforniai paprika * 2 doboz konzervtonhal * 15 dkg gomba * 4 dkg mag nélküli olajbogyó * 2 citrom leve * 12 dkg koktélparadicsom * 2 evőkanál reszelt parmezán
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és leszűrjük. Összeforgatjuk a kockára vágott paprikával, a lecsepegtetett tonhallal, a felszeletelt gombával és a felkarikázott olajbogyóval. Meglocsoljuk a citromlével, majd óvatosan megint átforgatjuk. Tálalás előtt hozzákeverjük a félbevágott paradicsomokat, és megszórjuk parmezánnal.
Hozzászólások