Vastag palacsinta bazsalikomos málnaszósszal

A tavasz lehelete
Gyümölcsös, citromos, bazsalikomos torta
Pasztell geometria a műemlékházban



vastagpalacsintabazsalikomosmalna 720

Hozzávalók 4 személy részére:
300 g fehérliszt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 2 tojás, 470 ml tej, 25 g élesztő, 1 csipet cukor, 4 ek. olvasztott vaj, 50 dkg málna, 5 dkg cukor, 5-6 levél bazsalikom, opcionálisan: szeletelt mandula a tálaláshoz

A tejet szobahőmérsékletre melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy csipet cukrot és felfuttatjuk. Akkor jó, ha a tej tetejére feljött az élesztő, enyhén habosan. A tojásokat egy keverőtálba ütjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, és habosra keverjük. Ekkor az élesztős tej felét beleöntjük a keverőtálba, hozzáadjuk a maradék cukrot, sót, lisztet, és csomómentesre keverjük. Ezután beleöntjük a folyadék többi részét is, és jól elkeverjük. Éjszakára hűtőbe tesszük, és reggel, 10 perc szobahőmérsékleten való pihentetés után kisütjük a kb. 8-10 cm átmérőjű palacsintákat. A másik opció, hogy a tésztát szobahőmérsékleten 1,5-2 órát pihenni hagyjuk, és ezt követően 8-10 cm átmérőjű palacsintákat sütünk belőle. A málnaszószhoz a málnát a cukorral gyakori kevergetés mellett, ügyelve arra, hogy le ne égjen, 5 percig főzzük. A bazsalikomot nagyon apróra vágjuk, és a főzés végén a málnaszószhoz adjuk. A palacsintákat a szósszal tálaljuk, és megszórjuk mandulaforgáccsal.

Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop