4 frenetikus túrós étel

Nyersen, sütve, főzve, édesen és sósan is jó: a túró hálás alapanyaga a magyar konyhának. Mi meg hálásak leszünk a TV Paprika válogatott receptjeinek, mert egyszerű és elképesztően finom túrós ételeket készíthetünk.

 

 

 

Túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 12 dkg búzadara
  • 3 tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • vaj a pirításhoz
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál vaníliás cukor

A túrót villával áttörjük, majd alaposan összedolgozzuk a búzadarával, a tojássárgájákkal és egy csipet sóval. Ezután pihentetjük, míg a dara egy kicsit meg nem duzzad. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a túrós masszához keverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, majd lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük őket. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, és beleforgatjuk a kész gombócokat. A tejfölt kikeverjük a vaníliás cukorral, és tálaláskor meglocsoljuk vele a gombócokat. Melegen tálaljuk.

 

 

 

Túrófánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl
  • 6 dkg cukor
  • fél rúd vanília kikapart belseje
  • egy csipet só
  • 5 dl étolaj
  • vaníliás porcukor

A túrót villával áttörjük, majd az olaj és a porcukor kivételével alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval. A felforrósított olajba kanálnyi adagokat szaggatunk a masszából, és a fánkok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Leitatjuk róluk a felesleges olajat, és megforgatjuk a vaníliás porcukorban.

 

 

 

 

Túrókifli

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg tehéntúró
  • 1 evőkanál porcukor
  • egy csipet só
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • vaníliás porcukor

Az első öt hozzávalót összegyúrjuk. A tésztából cipót formálunk, és fél centiméter vékonyra nyújtjuk. Ezt a műveletet még háromszor megismételjük, majd a tésztát két órán át hűvös helyen pihentetjük. Közben az apró darabokra tört csokoládét összekeverjük a tejszínnel és a narancshéjjal, vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A sütőt előmelegítjük 160 Celsius-fokra. A tésztát pihentetés után vékonyra nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk, közepüket megkenjük a csokis töltelékkel és, felsodorjuk kiflinek. A sütőben aranybarnára sütjük, és ízlés szerint még melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban.

 

 

 

Kapros-tejfölös túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál friss kapor

A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojással, a liszttel, a zsemlemorzsával, 3 evőkanál tejföllel és egy kis sóval. Ha a masszát túl lágynak találjuk, adhatunk hozzá még zsemlemorzsát, majd fél órát állni hagyjuk. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, és lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. A maradék tejfölt elkeverjük a kaporral, és tálaláskor a gombócokra kanalazzuk.

 

 

További receptek: receptvarazs.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop