30. Mesterségek Ünnepe

Augusztus 18-án kezdődött az idei Mesterségek Ünnepe, ami sok szempontból más, mint az eddigi években. Ez a jubileumi, 30. év, ezt a hagyományos népművészeti programok mellett igazi nemzetközi fesztiválként is ünnepli a rendezvény.

mestersegekunnepe2016 720

Tizenegy országból érkeznek résztvevők, de természetesen a magyar népművészet kincseivel is lehet ismerkedni. Külön érdekesség lesz a Mesélő Mesterek program, ahol olyan népművészek mesélnek emlékeikről, akik 30 éve minden fesztiválon részt vettek.

Az idei Ünnep fő témája a játék lesz, ennek megfelelően az 52 népművészeti egyesület szervezésében közel 100 játszóhely lesz elérhető kicsik és nagyok részére.
Két színpadon gazdag koncertkínálat is várja az érdeklődőket, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs, Berecz András, Csík János, Szirtes Edina Mókus, Zűrös Banda, Sebő együttes, Téka együttes, Parno Graszt – hogy csak néhány nevet említsünk a programból.
A fesztivál vendégei ingyen látogathatják a Budapesti Történeti Múzeumot, kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet a Várkert Bazár kiállításaira, és lesz kombinált belépőjegy is, amely a Magyar Nemzeti Galéria kiállításaira és a fesztiválra együtt érvényes.

www.mestersegekunnepe.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop