16. Magyar Termék Nagydíj

Idén május 17-ig lehet nevezni a Magyar Termék Nagydíj elnyerésére, Magyarországon gyártott és forgalmazott termékekkel, illetve szolgáltatásokkal, 24 témakörben. A Magyar Termék Nagydíj védjegy az európai regionális tanúsító védjegyek sorába tartozik, megtestesíti és kifejezi Magyarország elismerését és elkötelezettségét a tanúsított minőség iránt. Ez az egyetlen, nem szakmaspecifikus tanúsító elismerés, amelyre a gazdaság egész területéről önkéntes, nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. Az eredményhirdetésre szeptember elején – a hagyományokhoz híven – a Parlament Felsőházi Termében, a gazdaság és a közélet kiemelkedő személyiségei, valamint a gazdaság-diplomácia vezető tisztségviselői jelenlétében kerül sor.

 

A 16. alkalommal meghirdetett Magyar Termék Nagydíj Pályázat kiírásában idén több újdonság is szerepel. Új pályázati kategóriaként idén már vendéglátás témakörben is pályázhatnak a magyarországi vállalkozások. E kategórián belül szállodák, panziók, éttermek, kávézók, cukrászdák versenghetnek a nagydíjért kiváló minőségű termékeikkel vagy szolgáltatásaikkal

Ugyancsak új elemként jelenik meg a pályázatban a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Régiók Díja Különdíj. Ezt az elismerést legfeljebb három, a Kárpát-medencei régióban tevékenykedő, külhoni vállalkozás nyerheti el. A díjazással a Magyar Termék Nagydíj Pályázat elismerni kívánja a vállalkozás elkötelezettségét a folyamatos, kiváló minőség biztosítása, valamint a hagyományok tisztelete, a környezet védelme és a magyarság-tudat eszméje iránt.
A kiírói tanács új taggal bővült. A Kárpát Régió Üzleti Hálózat Zrt.-t a magyar állam képviseletében a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hozta létre, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat irodáinak működtetésére, a szakmai munka irányítására, valamint gazdaság-információs tevékenység folytatására. A Hálózat törekvése, hogy elősegítse a kelet-közép-európai országok nyitását egymás gazdaságai irányába, és hozzájáruljon ahhoz, hogy ez a térség egy európai szinten is elismert, összefonódó és erős gazdasági régióvá fejlődjön.

Hazánk legtekintélyesebb, önkéntes tanúsítási rendszerének célja a kiváló minőségű magyar termékek és szolgáltatások elismerése és díjazása, a minőségtudatos szemlélet elősegítése. Az elmúlt 15 év során összesen 342 díjat ítéltek oda a pályázat kiírói.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a Kárpát Régió Üzleti Hálózat Zrt., a Magyar Export-Import Bank Zrt. (EXIMBANK), a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. valamint a TÜV Rheinland InterCert Kft. írta ki és valósítja meg a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai támogatásával.

A pályázati feltételekről bővebben a www.termeknagydij.hu honlapon tájékozódhatnak, ahol a pályázati anyag is elérhető.

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop