Olcsóbb lesz a forinthitel

A napokban piacra dobott új forinthitel-konstrukciók már felveszik a versenyt az euróalapú kölcsönökkel – vélekedik a Népszabadság.

 

 

Az MNB a törlesztőrészlet és a jövedelem arányának, valamint a hitelfedezet maximumának megszabásával szorítaná vissza a devizakölcsönöket, közben pedig a bankok is igyekeznek olyan új forintkonstrukciókat bevezetni, melyeknek a törlesztő részlete már alig haladja meg a hasonló feltételekkel, de euró alapon kínált termékekét.

Az AXA, a CIB, majd a K&H után most az Allianz jelentette be egy új forintkölcsön elindítását. Az október 12-től elérhető, egyenletes tőketörlesztésű lakáshitel kamata 9,5, míg a teljes hiteldíjmutató 10,27 százalék. A bank számításai szerint a jövedelemalapon felvett ötmillió forintos kölcsön törlesztőrészlete – húszéves futamidő esetén – havi 46 607 forint, miközben a pénzintézet legkedvezőbb euróalapú lakáshitele ugyanerre a célra, kölcsönösszegre és futamidőre 43 256 forintba kerül. Hasonló számokkal kalkulál a K&H is: a példa szerint egy húsz évre felvett, ötmilliós hitelnél a törlesztőrészlet 41 667 forinttal indul, majd a türelmi időszak lejárta után 44 198 forintra nő (változatlan jegybanki alapkamat mellett).


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop