Selyemben, bársonyban

Selyemben, bársonyban

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Manapság nagyon sokfajta szövettel készítenek kárpitozott bútort, a hagyományos bársony és selyem alapanyagoktól a pamutszövetekig. Egy azonban biztos, a mai bútorszövetektől már nem várhatjuk el, hogy egy életen át szolgáljanak bennünket.

 

 

Az antik és stílbútorok szövete adott, nem lehet mást feldolgozni rá, mint amit eredetileg terveztek hozzá, mert más, stílusában nem hozzáillő szövet használata esetén értékét veszti. Ha áthúzásra kerül a sor, ne sajnáljuk az időt több üzlet végigjárására, mert bőséges kínálat van hagyományos bútorszövetekből is. Előtte azonban egyeztessünk szakemberrel, hogy milyen anyagból, hány métert vegyünk, mert irányított mintázatú és felületű szövetből sokkal több kell, főleg ha a mintázat szimmetrikus. Ülőbútorhoz nagyobb kopásállóságú szövetet válasszunk. Az sem baj, ha a nappali szobában elhelyezett bútor szövete úgynevezett szennytaszító kikészítést kapott. Ezáltal nemcsak kevésbé tapad meg a piszok a felületén, de azt könnyebben el lehet távolítani, mint a hagyományos kikészítésű szövetekről.

 


Külön
vagy együtt

Hálószobába választott bútornál más a helyzet, hiszen azt csak éjszaka használjuk, és az ágynemű (derékalj, lepedő) lefedi, egyúttal megvédi azt. Ebben az esetben csak azt kell mérlegelni, hogy teljes bevonatú ágyat vásároljunk, vagy külön matraccal rendelkezőt, amelyről a fedőtakaró éjszakára eltávolítható. Azoknál az ágyaknál, ahol nincs külön takaró, és nappal az eredeti huzat látszik, szintén fontos, hogy jó kopásállóságú legyen a szövet. Általánosan elterjedt, hogy az emberek többsége lepedő alatt úgynevezett derékaljat (vagy más takarót) használ, ám nem szabad megfeledkezni arról, hogy álmunkban gyakran változtatjuk a testhelyzetünket, így helyenként a bútor intenzív dörzshatásnak van kitéve.
Gyakori, hogy a franciaágyakat külön takaróval és díszpárnákkal látják el, amelynek a védelem mellett másik előnye, hogy külön tisztítható, sok esetben mosható is.
Akár új bútort vásárolunk, akár a régit kívánjuk felújítani, a vásárlás előtt gondosan tanulmányozzuk át a termékhez mellékelt vásárlási tájékoztatót. Ha az nincs a bútoron, vagy bútorszöveten, kérjük el az eladótól, mert a pénztárnál utólag kezünkbe nyomott tájékoztató már aligha segíti a döntésben. A vásárlási tájékoztatónak tartalmaznia kell a minőségtanúsítást és a használati?kezelési útmutatót. Nem hozható forgalomba az a termék, melyet az előírt és szükséges tájékoztatással nem láttak el.

Cserélhető
- ruhák?

Napjainkban új tendencia a gyártók egy részénél, hogy olyan textilbevonatú bútorokat készítenek, amelyek huzata levehető, mosható, sőt ugyanazt a bútort legalább két-három, esetenként még többféle szövetből készült huzattal forgalmazzák. Így, ha forma és méret tekintetében megfelelő a bútor, a kárpitot illetően a döntést tulajdonképpen ránk bízzák. Választhatunk a vékonyabb-vastagabb, egyszínű és mintás kivitelek közül saját és lakásunk hangulatának megfelelően, de akár kettőt is választhatunk, egy vidámabb nyárit és egy vastagabb télit. Előtte azonban gondosan tájékozódjunk arról, hogy a gyártónak ez csak egyszer piacra dobott terméke, vagy folyamatosan több éven keresztül gyártja azokat, mert így később kiegészíthetjük bútorunk - ruhatárát" néhány új darabbal. Különösen fontos ez akkor, ha valamilyen oknál fogva nem tudjuk megkímélni a bútort, de ugyanakkor szeretnénk, ha rendezetten nézne ki a lakásunk.
Döntés előtt azonban mérlegelnünk kell, hogy számunkra mi a fontosabb. A levehető, cserélhető, mosható huzat mellett szól, hogy alaposabb tisztítóhatás érhető el, mint például a fixen rögzített kárpitozásnál. Az utóbbit nedves tisztításnak nem lehet alávetni, csak szárazhabos vagy néhány speciális szerrel lehet tisztítani, viszont megkímélhetjük magunkat a mosás és vasalás fáradalmaitól. A vásárlás előtt gondoljuk végig, hogy a háztartásunkban lévő mosógép alkalmas-e a huzatok mosására. Nem elhanyagolható előny, ha a huzatok több részből állnak, mert ezeket - külön mosással - megvédhetjük a gyűrődéstől, törődéstől. A huzatok egy része kap valamilyen gyűrtelenítő appretúrát, ebben az esetben csak egy kisebb, simító vasalásra van szükség. A mosások során azonban ez a kikészítés gyengül, veszít eredeti állapotából. A huzatokat, ugyanúgy el kell látni bevarrt kezelési jelképsorral, mint a ruházati termékeket. Ugyancsak a termékbe kell varrni a nyersanyag-összetételt tartalmazó címkét is. Az összetételt a vonatkozó rendeletnek megfelelően magyar nyelven kell feltüntetni.
A kezelési jelképsornak öt ábrából kell állnia: mosás, klóros fehérítés, vasalás vegytisztítás, szárítás. Ezeket a termékbe maradandóan (bevarrt?szövött - nyomott, vagy más eljárással készített címkén) és olvashatóan kell elhelyezni. Fontos, hogy .a termék várható élettartama alatt mindvégig látható, értelmezhető maradjon.
Dísz
és védelem

Készíthetünk huzatot régi fotelre, heverőre, de akár az étkező székeire is. A legfontosabb a pontos méretvétel és formakialakítás. Célszerű először olcsó vagy elfekvő anyagból kialakítani a megfelelő formát, és csak azután kiszabni a végleges anyagból. Ha nem kaptunk pontos információt az üzletben a méretváltozásra, zsugorodásra vonatkozóan, akkor ne sajnáljuk az időt arra, hogy egy kisebb darabon megvizsgáljuk, mennyit megy össze a szövet. Így sok felesleges bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. Az elvégzett mosási próba alapján eldönthető, hogy szabás előtt szükséges-e beavatni a teljes mennyiséget. Jó tanácsként még annyit: ha mi magunk készítjük a huzatot, ne válasszunk olyan anyagot, amelyet aztán tisztítóba cipelhetünk. Az üzletek nagyon jó minőségű pamut, len és pamut-len, esetleg szintetikus szállal kevert szöveteket kínálnak.
Ha olyan helyen használjuk a terméket, ahol nagy strapának van kitéve, akkor óvatosságból először csak egy kicsiny darabkát vegyünk meg belőle. Ebből vágjunk le egy akkora részt, amelyen valamennyi szín látható, tegyük félre, majd a maradékot - házi" vizsgálatnak vessük alá. Többszöri mosás után hasonlítsuk össze az eredetivel, napon szárítás után szintén, ha azt tapasztaljuk, hogy nagyon fakul, akkor fontoljuk meg a vételt. Nyaralók, kerti bútorok párnáinak, terítőinek talán megéri az olcsóbb, kevésbé színtartó anyagot megvenni, hiszen azt általában rövidebb időközönként szokás cserélni. Hintaágyak huzatának azonban már célszerűbb erősebb, színtartóbb esetleg vízlepergető kikészítésű szövetet választani.
Fontos, hogy az üzletben a blokkal együtt átvegyük, megőrizzük a termék vásárlási tájékoztatóját. A legkörültekintőbb vásárlás estén is előfordulhat, hogy hibás terméket vásárolunk, ebben az esetben viszont az árut a vásárlás helyén csak a fizetési bizonylattal tudjuk megreklamálni. Blokk híján az üzlet nem köteles minőségi kifogásunkkal foglalkozni. A vásárlási tájékoztatót - önvédelemből" szükséges megőrizni. Előfordulhat ugyanis, hogy a termék jó minőségű, de tartalmilag hibás tájékoztatót mellékeltek hozzá, ekkor viszont a meglévő útmutatással bizonyíthatjuk, hogy a meghibásodás a hiányos vagy nem megfelelő tájékoztatás következménye.

Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Csok és lakásáfa

Dinamikusan nő az érdeklődés, a támogatott családok és az igénylők száma a Családi Otthonteremtési Kedvezmény iránt. A benyújtott kérelmek száma az év első felében meghaladta az 50 ezret, a támogatási összeg pedig a 136 milliárd forintot. Csupán ez év májusában 10 milliárd forinttal emelkedett az e célra fordított összeg, a kormányzat pedig vizsgálja a csok további könnyítésének és az újépítésű lakások adásvételét érintő kedvezményes áfakulcs meghosszabbításának lehetőségét is. Dinamikusan nő az érdeklődés, a támogatott családok és az igénylők száma a Családi Otthonteremtési Kedvezmény iránt. A benyújtott kérelmek száma az év első felében meghaladta az 50 ezret, a támogatási összeg pedig a 136 milliárd forintot. Csupán ez év májusában 10 milliárd forinttal emelkedett az e célra fordított összeg, a kormányzat pedig vizsgálja a csok további könnyítésének és az újépítésű lakások adásvételét érintő kedvezményes áfakulcs meghosszabbításának lehetőségét is. Az otthonteremtési kedvezmény bevezetésének kettős célja volt: egyrészt demográfiai, másrészt gazdasági, utóbbi cél két irányban bontható tovább. Rövidtávon azt várták, hogy a csok segíti a gazdasági növekedést az építőipar felfutásával, a beruházásokon keresztül, hosszútávon pedig a demográfiai változás által hat, azaz további munkaerő jelenik meg, emelkedhet a foglalkoztatottság. A kormányzat a különadókból befolyó 500 milliárd forint döntő részét fordítja a családok támogatására, idén 211, jövőre 236 milliárd forint áll rendelkezésre családtámogatásra. Jelenleg zajlik a CSOK teljes körű felülvizsgálata, szakmai egyeztetések folynak arról, milyen területeken kell hozzányúlni a rendszerhez annak érdekében, hogy a családpolitikai kedvezmény még szélesebb kör számára elérhetővé váljon, illetve a CSOK továbbra is elláthassa gazdaságélénkítő szerepét. Ennek kapcsán vizsgálják a kedvezményes, 5 százalékos áfa-kulcs igénybevételének 2019 utáni időszakra szóló meghosszabbítását, és azt is, hogy eltöröljék-e a CSOK igénylésénél a 40 éves korhatárt. A szakmai vélemények összegzése, azok hatásainak egymással való összevetése után alakul majd ki az a reformcsomag, amelyről a kormány a későbbiekben dönt, bízva abban, hogy az otthonteremtési programban jelenleg tapasztalt dinamika a jövőben is megmarad. Forrás: MTI  

Épülő felhőkarcolók a világban

A világ gazdasági átalakulásáról sokat elmond, hogy a tíz legmagasabb felhőkarcolóból hét Kínában épül, de a maradék három is különböző ázsiai országokban. Az építési technológia fejlődésével egyre könnyebben lehet több száz méteres épületeket felépíteni. Különösen Ázsiában láthatjuk, hogy néhány év alatt a semmiből nőttek ki gigantikus magasságú épületek, miközben Észak-Amerika lemaradni látszik a versenyben. A magasságukat nézve pedig valóban elképzelhető, hogy a közeljövőben 1000 méternél is magasabb épületek szülessenek. A világ gazdasági átalakulásáról sokat elmond, hogy a tíz legmagasabb felhőkarcolóból hét Kínában épül, de a maradék három is különböző ázsiai országokban. Az építési technológia fejlődésével egyre könnyebben lehet több száz méteres épületeket felépíteni. Különösen Ázsiában láthatjuk, hogy néhány év alatt a semmiből nőttek ki gigantikus magasságú épületek, miközben Észak-Amerika lemaradni látszik a versenyben. A magasságukat nézve pedig valóban elképzelhető, hogy a közeljövőben 1000 méternél is magasabb épületek szülessenek. 10. Skyfame Center Landmark Tower - Nanning, Kína, 528m A 108 emeletes épület Dél-Kína egyik 7 millió lakosú városában, Nanningban épül. Az épületről túl sok részlet még nem látott napvilágot, az átadást 2021-re tervezik. Forrás: skyscrapercity.org 9. China Zun Tower - Peking, Kína, 528m A Farrells tervezi a kínai főváros központi üzleti negyedének új felhőkarcolóját. Az épület magassága megegyezik a Nanningban épülő toronyház magasságával, a bronz és kerámia hatású épület pedig a régi kínai edényekre utal. Az alapozásnál különösen figyelni kellett a megfelelő stabilitásra, az irodaház ugyanis földrengésveszélyes területen épül. A toronyház átadása 2018-ra várható. Forrás: kpf.com 8. Tianjin CTF Finance Centre - Tianjin, Kína, 530m A 2018-ra elkészülő felhőkarcolót a Skidmore, Owings & Merrill tervezőiroda álmodta meg, aminek alakja nemcsak a látványt szolgálja hanem csökkenti az épületre érkező széláramlatok erejét is. Forrás: som.com 7. Lotte World Tower - Szöul, Dél-Korea, 554m A Kohn Pedersen Fox irodája tervezte Dél-Korea legmagasabb épületét, amit hivatalosan már áprilisban átadtak, de a munkálatok végleges befejezése idén ősszel várható. A 123 emelet magas építményben egy hotel és lakások lesznek, a teljes alapterülete pedig meghaladja a 300 ezer négyzetmétert. A 13 évig tartó tervezés és előkészítés után az építkezés 2011 elején kezdődött el. Forrás: shutterstock.com 6. Baoneng Shenyang Global Financial Center - Shenyeng, Kína, 568m Az észak gyöngyének is nevezett kínai épület 114 emeletes lesz és 2018-ban adhatják át. Forrás: atkinsglobal.com 5. Goldin Finance 117 - Tianjin, Kína, 596m A nevéből is adódóan a kínai épület 117 emelet magas lesz és méltó példája az ázsiai ország gazdasági fejlődésének. Az alapterülete 370 ezer négyzetméteres, ami több mint 10 százaléka Budapest teljes irodaállományának. Az épület érdekessége, hogy a stabilitását 100 méterre a föld alá fúrt acélsodronyokkal biztosítják. Az átadása 2018-ban várható. Forrás: legacy.skyscrapercentre.com 4. Ping An Finance Center - Shenzen, Kína, 599m Egy méter híján 600 méteres felhőkarcolóval ez a jelenleg Kínában épülő toronyházak közül a második legmagasabb. A hatalmas kő és üvegtornyot szintén a Kohn Pedersen Fox irodája tervezte. A teljes befejezés az idei évben várható. Forrás: thorntontomasetti.com 3. Merdeka PNB118 - Kuala Lumpur, Malajzia, 630m Az ingatlanfejlesztők reményei szerint a 2020-ra elkészülő Kuala Lumpur-i torony hasonló lökést adhat Malajzia fővárosának, mint a korábbi Petronas ikertornyok felépítése. Forrás: skyscrapercity.org 2. Wuhan Greenland Center - Wuhan, Kína, 636m 125 emeletes lesz a jelenleg Kínában épülő legmagasabb épület. Az építési költségei elérik a 4,5 milliárd dollárt - kb. 1200 milliárd forint -, az alapterülete pedig a 300 ezer négyzetmétert. A két érték alapján számolt fajlagos ára így 4 millió forint lesz négyzetméterenként. Az átadására 2018-ban kerülhet sor. Forrás: en.hubei.gov.cnrg 1. Jeddah Tower - Dzsidda, Szaúd-Arábia, 1000m Az eddigieknél jelentősen magasabb lesz a világ most épülő legmagasabb épülete, ami, ha elkészül a dubaji Burj Khalifa rekordját is 172 méterrel megdönti majd. Az épület 252 szintes lesz, de ebből csak 167 szint lesz ténylegesen használható. A világon ez lehet az első épület, aminek magassága eléri az egy kilométert. Forrás: telegraph.co.uk Forrás: www.portfolio.hu  

Individuális falak korszaka

A hazai tulajdonú Poli-Farbe festékgyár 25 éve dolgozik azon, hogy innovatív és felhasználóbarát termékeivel meghozza a kedvet a felújításhoz. Tapasztalata szerint töretlenül népszerűek a pasztellek, de az élénk színekre való nyitottság és kreatív kísérletező kedv is jellemzi a magyar felújítási attitűdöt. Lássuk 2017 és 2018 trendjeit! A hazai tulajdonú Poli-Farbe festékgyár 25 éve dolgozik azon, hogy innovatív és felhasználóbarát termékeivel meghozza a kedvet a felújításhoz. Tapasztalata szerint töretlenül népszerűek a pasztellek, de az élénk színekre való nyitottság és kreatív kísérletező kedv is jellemzi a magyar felújítási attitűdöt. Lássuk 2017 és 2018 trendjeit! A régi felújítással járó emlékképeket – kosz, hetekig tartó felfordulás, kellemetlen festékszag – felváltotta az alkotókedv és a megújulás öröme. Az új gondolkodásnak köszönhetően a korábban jellemző 4-6 évente tervezett festés helyett a háztartások akár évente is belevágnak egy-egy kisebb-nagyobb felújításba. Sőt, az is gyakran előfordul, hogy csak egy helyiséget újítanak fel a lakáson belül, esetleg csupán némi dekorációs festéssel frissítik fel az egyes falfelületeket. Ahogy a nemzetközi színtéren, itthon is egyre inkább megfigyelhetők a divat és az otthonszépítés közötti párhuzamok. A ruhatárra jellemző változatosság, egyediség, színhasználat, valamint a divatkollekciók aktuális trendjei a lakberendezésre is hatással vannak – az otthonok belső kialakításában, így a falakon is megjelennek. Egyre növekvő törekvés mutatkozik tehát arra, hogy a felhasználó egyénisége a falfelületek színeiben, mintázatában is kiteljesedhessen. A felújítók körében töretlen népszerűségnek örvend a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték, hisz nem csepeg, egy rétegben is tökéletesen fed, ráadásul illatosított is. Felhasználóbarát terméktulajdonságai mellett erőssége a folyamatosan bővülő színeiben rejlik. A legújabb trendeknek megfelelő, új Platinum-színek között merész, energiát közvetítő árnyalatokat éppúgy találunk, mint elegáns, megnyugtató pasztelleket. Reflektorfényben a zöld! 2017-ben a zöld üdítő és revitalizáló árnyalatai kerülnek fókuszba, amellyel a természetet is megidézhetjük otthonunkban. A zöld szín nemcsak a környezet felé fordulást, hanem az új kezdetet is szimbolizálja. A Poli-Farbe Platinum színpalettájából számos zöld árnyalat közül választhatunk, újdonságnak számít a lime-os árnyalatú Platinum búzafű (B70), amely intenzív jellege miatt inkább egy-egy falfelület kiemelésére alkalmas. Valamennyi zöld árnyalat biztonságot sugároz, és személyes egyensúlyt teremt. Éppen ezért érdemes olyan helyiségekben alkalmazni, ahol a pihenés és az ellazulás kerül a fókuszba: például a hálószobában vagy a fürdőben. Az év egyik legkedveltebb zöld árnyalata, a Poli-Farbe Platinum palástfű (P50). Dekoráljunk élénk színekkel! Új hullám van kibontakozóban, amely előreláthatóan a 2018-as lakberendezési trendeket is meghatározza majd: az élénk színkompozíciók átveszik az uralmat a pasztellek felett. A kék a narancs komplementer színpárjával, a zöldek és a kékeszöldek a bogyós gyümölcsök árnyalataival, a játékos színek pedig egymással kölcsönhatásba lépve tűnnek majd fel a falakon. Az előrejelzések szerint jövőre a sárgák, a letisztult fémszínek és eklektikus színtársítások térhódítása is jellemzővé válik. Az élénk színek két funkcióban szerepelhetnek. Vagy dekorációs szerepet töltenek be, helyiségeket határolnak el, funkciókat emelnek ki vagy egész felületen hódítanak úgy, hogy a plafon szigorúan fehér marad! Idén a kék mélyebb árnyalatai, a telített zöld és a napsárga festékek kerülhetnek a magabiztos, merész személyiségek otthonainak falaira. A tradíciók kedvelői a földszínek tónusaival átitatott zöldekkel, kékekkel és szürkésbarnákkal kortárs tereket alkothatnak anélkül, hogy a komfortzónájukból kilépnének. A rózsaszín, kék és sárga pasztellek is népszerűek maradnak – főként azon introvertált felújítók körében, akik szeretnének némi színt csempészni az otthoni hétköznapokba. Bármelyik megoldást is választjuk, fontos, hogy ha élénk színeket viszünk, bele otthonunkba gondolkodjunk komplex egészben! Ha a falak színeihez merészebben nyúlunk, vegyünk vissza a kiegészítők, lakástextilek és bútorok tónusaiból – így tartható meg az összhang. Hangulatos geometria A geometrikus minták rendkívül népszerűek az idei évben is, a falra festhető minták variációs lehetőségeinek csak a képzelet szab határt. Maszkolószalag segítségével változatos formákat alkothatunk: többek között csíkokat, háromszögeket, négyszögeket, de akár cikkcakk-, más néven chevron mintát is könnyűszerrel készíthetünk. Ilyen esetekben érdemes egy színtartományban vagy az egymással harmonizáló színek halmazában maradni. Ezzel a megoldással nemcsak játékot vihetünk az adott térbe, hanem az egy helyiségben lévő funkciókat is elválaszthatjuk (pl. konyha-nappali). A dekorációs falfestés egy házilag is elvégezhető, költséghatékony megoldás, amellyel akár a tapéták használatát is kiválthatjuk. Poli-Farbe Platinum lisztes üröm (L30), kövirózsa (K50), csillagfürt (CS20) árnyalata. Játék az aszimmetrikus terekkel Egy-egy élénk színnel a helyiség adta aszimmetriát tudatosan ki is emelhetjük. Bátran kísérletezzünk! Az esetlegesség látszata mindig jól működő végeredményt és rendhagyó kompozíciót teremt. Előnyben részesülnek a világos és tágas terek, ahol ezek a megoldások hatványozottan érvényesülnek. Poli-Farbe Platinum brazil menta (BM50) árnyalata. Az örök kedvencek: földszínek, szürkék és fehérek A földszínek, a szürkék és a fehér népszerűsége egyaránt töretlen. A Poli-Farbe Platinum új árnyalatai között a földszínek bővülő kínálatával is találkozhatunk, amelyek használatával lakásunk bármely pontján elegáns, kellemes és nyugtató hangulatot teremthetünk. Kellemesen hatnak, hiszen olyan árnyalatokat sorakoztatnak fel, amelyeket a természetből ismerünk. A lisztes üröm (L30) pasztellszürke az idei év egyik legnagyobb hazai sztárja. Tökéletes „felütés” a legkülönbözőbb stílusokhoz – a klasszikusabb enteriőrökben éppúgy jól mutat, mint a modern vonalvezetésű életterekben. Mivel ez az árnyalat pszichikailag és optikailag is „passzív”, más színekkel való kombinációs lehetősége szinte végtelen. Világos tónusának köszönhetően bátran alkalmazható teljes helyiségek és azok mennyezeteinek festésére is. A szürkék popularitását egyedül talán a fehér tudja felülmúlni. A fehér képes a legtökéletesebb kapcsolatot létrehozni a folyamatos falfelület és az üveg nyitottsága között – épp ezért a helyiségeket optikailag tágító és magasító fehér leginkább a minimalista hangolású belső terek megkerülhetetlen kifejezőeszköze.   Nincs többé foltos fal! 2017-ben új kül- és beltartalommal jelentkezik a Poli-Farbe Platinum matt latexfesték, amely a ház bármely igénybe vett részén tökéletes védelmet nyújt a szennyeződések és a foltok ellen (zsír, olaj, kávé, vörösbor, ételszármazék). A különleges falfesték nem csak a konyhában vagy a fürdőszobában eredményez szép és tartós felületet, hanem hatékony a folyosó, a nappali vagy a gyermekszoba falainak megóvásában is. Színskálája követi a legújabb trendeket, a már eddig meglévő választék mellett a dió (D30), a kék őszirózsa (K30) és a zöld hortenzia (Z30) is a palettára került. Poli-Farbe Platinum matt latex zöld hortenzia (Z30) és hegyi len (H20) árnyalata. + 1 tipp: Poli-Farbe Platinum Decor termékcsalád A Platinum Decor termékcsalád legnagyobb előnye a kreatív és egyedi felületkialakításban rejlik. A speciális anyagok által olyan extrém felületeket varázsolhatunk a falakra, amelyek korábban elképzelhetetlennek tűntek: ilyenek az indusztriális terekbe ajánlott betonhatás, a természet kedvelői körében népszerű fakéreghatás, a sallangoktól mentes téglahatás, vagy az exkluzív márványhatás. A Poli-Farbe Platinum teljes színpalettájával kompatibilis felületeket az egyéni igényeknek megfelelően alakíthatjuk ki – színben és struktúrában egyaránt. Poli-Farbe Platinum Decor - betonhatás  További termékinformációk és inspiráló enteriőrképek: www.platinumdecor.hu A tudatosság jegyében: légtisztító beltéri falfesték Nem tudunk nem beszélni a Poli-Farbe 2016-ban bemutatott innovatív falfestékéről, a Poli-Farbe Inntaler Air Cleaner légtisztító beltéri falfestékről. Az új FORMASHIELDTM kötőanyag-technológiával készülő beltéri falfesték a különböző lakberendezési tárgyakból – préselt falapokból készült bútorokból, különböző kárpitokból, szőnyegekből, laminált padlókból – felszabaduló formaldehid molekulákat a levegőből megszűrve megköti, és ártalmatlan vízgőzzé alakítja át. A vízgőz természetes úton elpárolog, a körforgás eredményeként pedig tisztul a belső térben lévő levegő összetétele. A falfesték országszerte elérhető a szakkereskedésekben és a barkácsáruházakban. Poli-Farbe Inntaler Air Cleaner légtisztító beltéri falfesték www. polifarbe.hu www. platinumdecor.hu www.platinummalfestek.hu