Egekben a kiadó ingatlanok árai Budapesten

A budapesti kiadó ingatlanok ára egyre emelkedik, hiszen sokan döntenek úgy, hogy hitelfelvétel helyett inkább albérletbe költöznek. Ugyanígy vannak ezzel azok a szülők is, akiknek gyermeke a fővárosban jár főiskolára vagy egyetemre. Nem vásárolnak új lakást, hiszen az árak igen borsosak, inkább a bérlés mellett döntenek. Már korábban kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat, és utána meg is indult az albérletroham. Szakértők már akkor is 15-20 százalékos áremelkedést jósoltak, ami be is következett.

egekbenakiadoingatlanokarai 720

Természetesen ez a roham minden évben elkövetkezik, hiszen az élet nem áll meg, és a ponthatárok kihirdetése után következik a legnagyobb harc az ingatlanokért. Általában július vége előtt egy héttel kezdődik meg a roham, amely egészen szeptemberig vagy akár még tovább is kitarthat. Júliusban több mint 2000 kiadó lakást hirdettek meg az egyik ingatlanhirdető oldalon. Idén sokkal nagyobb a kínálat, mint amekkora tavaly volt, köszönhető ez talán az új építésű projekteknek is. Ez azonban csak egy ingatlanportál adata, ennél azért több kiadó ingatan található meg a fővárosban. A különböző kerületekben teljesen más árakon kínálják a kiadó ingatlanokat. Természetesen a főiskolák és egyetemek környékén magasabb árakkal érdemes számolni.

Az utóbbi években a kamatkörnyezetnek hála, nagyon sokan vettek fel hitelt, és vásároltak új építésű vagy akár használt ingatlanokat pontosan bérbeadási céllal. A koltozzbe.hu szakértői szerint Budapesten már szinte senki sem tudja megállítani a kiadó ingatlanárak elszabadulását, hiszen a határ a csillagos ég. Mindenki megpróbálja a legtöbbet kihozni a kiadásra szánt ingatlanból. Nagyon sokan hatalmas felújításokba kezdenek még a szezon előtt, hogy minél magasabb áron tudják kiadni a lakásokat. Talán kijelenthetjük, hogy bőven 100 000 forint felett van az átlagos havi albérlet ára, hiszen nem ritka a 200 000 forintos havi albérleti díj sem. Természetesen az albérleti díj több tényezőtől is függ: az ingatlan elhelyezkedése, a nagysága, a felszereltsége, és az, hogy régi vagy új építésű épületben található-e.

egekbenakiadoingatlanokarai 1

A több szobás ingatlanokat némiképpen egyszerűbb kiadni, hiszen ezen esetekben akár szobánként is értékesíthetők. A fiatalok sok esetben barátaikkal egy lakásba szeretnének költözni, így ők nagy valószínűséggel a többszobás ingatlanokat keresik. A többszobás ingatlan további előnye, hogy a rezsiköltséget fel tudják osztani egymás között, így kifizetése sem jelent akkora gondot. A legdrágább kiadó ingatlanokat az V. kerületben találhatjuk meg, itt akár megközelítheti a 300 000 forintot is a havi albérleti díj. A legolcsóbb kerület ebből a szempontból a XXIII. és a XVII. kerület, ahol 105 000 forint környékén is találunk kiadó lakásokat.

Természetesen a rezsi ezen felül fizetendő. A XI. kerületben egy 2 vagy 3 szobás lakás összeköltözőknek 130 és 150 ezer forint környékén alakulhat, de közlekedés szempontjából ez a környék tökéletes még a diákoknak is. A metrónak hála ma már nagyon gyorsan be lehet jutni a főiskolákra és az egyetemekre is, még ha peremkerületről is van szó. A koltozzbe.hu nagyon sok ilyen ingatlant kínálnak, amelyeket érdemes alaposan áttanulmányozni. Az oldalon egy praktikus kereső is segít abban, hogy minél gyorsabban ráleljünk a Budapesten keresett ingatlanra. Nagyon sokan több oldalon is meghirdetik a kiadó ingatlanokat, így nem árt igyekezni, ha szülőként most megoldást szeretnénk találni gyermekeink lakhatási problémájára.

 

Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop