– 250 g rókagomba
 – 1 evőkanál mazsola
 – 1 fej hagyma
 – 2 dl vörösbor
 – 1 dl tejszín
 – só, bors
 – tálaláshoz: petrezselyem, csíra  
A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, a gombát megmossuk, és felaprítjuk. A hagymát serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a mazsolát. Megsózzuk, és magas hőfokon kicsit pirítjuk az alkotóelemeket. Ekkor ráöntjük a bort, és a gombát alacsonyabb hőfokon 15 perc alatt megfőzzük a boros lében. Amennyiben szükséges, még ízesítjük, majd belekeverjük a tejszínt. Eközben a tésztát lobogó enyhén sós vízben készre főzzük a zacskón található leírás alapján, leszűrjük, és a gombával, petrezselyemmel, csírával tálaljuk.


Hozzászólások