Vissza a természethez!

A harmonikus enteriőrjeiről ismert kaliforniai belsőépítészről, Natasha Baradaranról a megrendelők tudták, hogy mániája a szép kert. Ha csodás növényeket lát, akkor az biztosan finom és tökéletesen megkomponált enteriőrre ihleti. Szép kertben nem volt hiány, a nappali ablakai előtt pedig tavasszal illatozó díszfasor zöldell.

 

05

 

Óriási fordulatot vett középkorú vendéglátóink élete, amikor a háziasszony szülei arra kérték a két iskoláskorú csemetével egy bérlakásban élő családot, hogy cseréljenek: mostantól éljenek ők a brentwoodi házukban. Először zavarba jöttek, hogy mit kezdenek majd egy közel 220 négyzetméteres házzal, a nagyszülők azonban ragaszkodtak a cseréhez, a gyerekeknek pedig hiányzott a mozgástér, a kert. Egyetlen kikötésük volt csak: a fákat és a virágokat továbbra is ők ápolhassák, ahogyan azt az elmúlt negyven évben tették.

Natasha Baradaran belsőépítész segítségével a természetre hangolták a házat, aki egyetértett a nagyszülőkkel és az új házigazdákkal abban, hogy a kert látványa legyen az enteriőr része. A csodálatos ősfákat, a lila levelű dísz szilvafákat kár lett volna a falakon kívülre zárni, így Natasha első dolga volt, hogy nagyobb ablakokat vágatott a régiek helyére, és a nappaliban ajtót nyitott a kertre. Megvolt tehát a sok fény és a növények szép összhatása.

Örök és biztos recept, hogy mindenki a saját ízlésvilágában érzi a legjobban magát. A tervező ezért a háziakkal együtt választott ki minden bútort és kiegészítőt, együtt járták végig a boltokat, lapozták át a katalógusokat. „Mindennek, ami látszik, és annak is, ami nem, tökéletes minőséget kell képviselnie” – vallja a belsőépítész. „A magas minőség pedig nem feltétlenül jár együt megfizethetetlen árral. Egy szépen kialakított tárolószekrény vagy kézzel készített ágynemű is lehet elérhető árú és magas minőségű. Ne csak az árat nézzük, a felhasznált anyagot is. Ez a lényeg!”

Az összhatásában nőies finomságot sugalló ház minden helyiségébe szürke vinyl padlót választott Natasha, hogy keretet adjon a világos bútoroknak. „A tapéta színeivel is játszottam, mert egy kevés kontraszttól játékosabb, elevenebb a tér. S miért ne lehetne játszani, ha a bútorzat egyszerű és lesztisztult” – beszél a tervezésről Natasha. „Szép példa a pasztell nappali az ékszerként ható kandallóval, amelynek klasszikus vonalát a tűztér fémdíszítésű üveg takarásával tettük modernné.”

A háziasszony nagyon szeret főzni, hétvégente sok időt tölt a kohyhában. Natasha szigorúan funkcionális berendezést tervezett ide, figyelve a konyhai ergonómiára, de egy kis (fény)játékról is gondoskodott: az emeleti folyosó padlójának egy részét, éppen a konyhapult fölött, üveglapokra cseréltette.
A ház mára együtt lélegzik a családdal és a természettel. Nyugalmát híven őrzik a szilvafák.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz!

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop