Vissza a természetbe!

A fiatal pár arra vágyott, hogy az állandó stressz, rohanás és városi nyüzsgés után békés környezetbe térjenek haza. Otthonukat a budai hegyek között találták meg, ahol az enteriőrökben is szerepet kapott a természet.

Örömmel tettem eleget a fiatal pár lakberendezési felkérésének, akik a budai hegyekben találták meg az ideális helyet új otthonuk kialakításához. A szimpátián felül izgalommal töltöttek el különleges elképzeléseik is: az átalakítás mottójául „a természet hódítása” fogalmazódott meg. A fém és betonhatás, a rozsdás koptatott textúrák képviselik mesterséges világunkat, míg a természetes anyagok és textúrák, az élő növények és fotótapéták a természetet. Nyitottságuk lehetőséget adott nem átlagos megoldásokra is, többek között az erős színek használatára.

Az előszoba antracit falán drámai hatást kelt a fekete acéllemez és fa párosítású polcrendszer, valamint az üzenőfal, amelyek tervezésénél több szempontot vettem figyelembe. El kellett helyezni a könyveket, de elvárás volt, hogy kulcsok, levelek, növények tárolására és üzenetírásra is alkalmasak legyenek. Nem megszokott látvány az sem, amikor egy mozdulatlan kutya vár bennünket hazaérkezéskor, ám ez az eb valójában hangprojektor, házőrzőnek álcázva. Vele szemben, két pengefal közé simul a tárolószekrény, ahová a cipők és kabátok zárhatók. A központi közlekedőből nyílik a nappali, konyha, fürdő és vendégvécé, a fő háló, valamint gardróbhelyiség, ami a vendégszobához kapcsolódik. A nappaliban koncepció volt, hogy az étkezőszékek kivételesen ergonomikusak, komfortosak legyenek egy-egy vendégség alkalmával akár hosszabb időre is. Az extra méretű bioetanol kandalló alatt két zsúrkocsi rejtőzik, várva a bulikra. Bár a nappali és a konyha között húzódik az előszoba, az ajtók megszüntetésével sikerült jobban összekötnünk a tereket, a továbbra is elkülöníthető helyiségeket pedig csodás tömör- és üvegbetétes fafurnér nyíló- és tolóajtók választják el egymástól.

A fő hálóban – mint ahogy a lakás többi szobájában is – a kényelmesen kezelhető elektromos római roló és redőny biztosít tökéletes árnyékolást. Itt is megjelenik az előszobához hasonló könyvespolc, de kicsit másképp. Megbízóim számára fontos a minőségi zenehallgatás, ezért itt is találunk egy újabb prémium hangsugárzót. Igazi kuriózum a gardróbhelyiség bútorzata is az ipari hatás jegyében: a legtöbb elem akasztófunkciós, amit polcok és fiókok egészítenek ki. A tolóajtóval elválasztott vendégháló valódi mélységét optikailag növeli az erdőrészlet. A szürkékkel és feketével, az acéllal és betonhatással izgalmasan lüktető, a fával és növényekkel együtt mégis békés, megnyugtató otthon született.

Otthonunk minden nap hatással van ránk. Számomra fontos, hogy segítsek megbízóimnak megtalálni önmagukat a számos stílus között. Munkám során a funkciót szem előtt tartva igyekszem olyan otthonokat kialakítani, amelyek kiszolgálják lakóik minden igényét. csaksemmipuder portre
Kádár Helen
enteriőrtervező, lakberendező

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop