Virágözön a belváros szívében – Nőies báj és finomság

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – tartja a mondás. Vendéglátónkra, Katára nem lehet panasz jószívűség terén, hiszen megújult és kibővült otthonában csupa virágminta veszi körül. Egyénisége és stílusa a tér minden pontján érzékelhető, a színes virágos, ugyanakkor elegáns tapéták, földszínek, merész kontrasztok mind-mind a tulajdonos ízlésvilágát tükrözik.

 

 

Háziasszonyunk évek óta ebben az új építésű, belvárosi társasházi lakásban lakott, és amikor meghallotta, hogy a szomszédos 30 négyzetméteres lakás eladó, azonnal élt a lehetőséggel, hogy a két lakás egybenyitásával kialakíthassa álmai otthonát. Berendezését sem bízta a véletlenre, Jónás Dorka belsőépítész segítségét kérte, aki a tulajdonos igényeihez és életmódjához igazodva, kényelmes terekkel és sok-sok virágmintával nőies, finom és nagystílű tereket tervezett számára.

Az új lakrészbe az intim zóna helyiségei kerültek, azaz a hálószoba a tolóajtóval kapcsolódó gardróbbal, a fürdő és a háztartási helyiség, míg a régiben a nappalit, étkezőt, a konyhát és a dolgozót helyezték el. Kata kérésére a korábban a nappalival teljesen egybenyitott konyha ezúttal szeparáltabb lett: egy – az éle felől süllyesztett, fiókos, polcos tárolókkal ellátott – fal mögé rejtették, ám ajtó nem zsilipeli, így a részleges átláthatóság és a tágasság érzete megmaradt. Megtartották a meglévő konyhabútor elemeit, a mart mintás frontokkal készült, egyszerre elegáns, mégis modern szekrények tökéletesen illeszkednek a lakberendezési koncepcióba, mely a mai divatos lakberendezési elemeket ötvözi a klasszikus formavilággal.

A nappali fő látványeleme az egyszerű, szellős gipszkarton tévéfal, amelyet dió furnéros polcokkal, hangulatfényekkel gazdagítottak, magát a készüléket eltolható üveglappal takarták el, így csak akkor van szem előtt, amikor működik. A nagyon is nőies, stílbútor hatású kárpitos ülőalkalmatosságok: a finom bársonnyal bevont kanapé és a csíkos, pink pihenőfotel, a színek, a textilek, s persze a lakás hangulatát alapvetően meghatározó virágmintás tapéták, kiegészítők és a fürdő természetes kő hatású burkolatának kiválasztását Kata magára vállalta, remek érzékkel döntve az egyéniségéhez leginkább illő darabok, anyagok mellett. Így lett a romantikus hangulatban megkomponált lakás igazi álomotthonná, amelyben egyértelműen a meseszép rózsaszín és lila virágoké a főszerep. 

{gallery}images/stories/verysimple/viragozon/f{/gallery}

Nőies finom atmoszféra

Nem feltétlenül kellenek púderszínű falak, masnik és fodrok ahhoz, hogy otthonunkban romantikusan finom atmoszféra uralkodjon. Elég lehet néhány jól eltalált textília és tapéta, néhány kecses vonalvezetésű bútordarab, dísztárgy és persze egy-egy élénk kiegészítő színárnyalat, amitől az enteriőr budoár jelleget, vagy éppen finom, franciás eleganciát kap. Ne féljünk a nagymintás tapétától sem, ami persze csakis akkor érvényesül, ha az őt körülvevő berendezés kellőképpen visszafogott. 

» textilek

Bátran keverhetjük a különböző mintázatú textíliákat, csíkosat a virágossal, pöttyöset a kockással, csak találjunk bennük közös nevezőt, mint például a színvilág vagy stílus.

» fények

A finom, nőies hangulatot szabályozható fényerejű hangulatfényekkel, szép asztali vagy álló lámpákkal fokozhatjuk. Ne felejtsük el a festményeket, képeket képmegvilágító fényekkel kiemelni.

» csillogás

Az elegancia és finom báj megtestesítői a selymes, csillogó, fénylő anyagok, szép díszpárnákkal, egy-egy ezüstös vázával, gyertyatartóval egészen exkluzív hangulatot teremthetünk.

» bútorok

Ne féljünk a modern terekbe klasszikus formavilágú bútorokat helyezni, hiszen éppen itt érvényesülnek leginkább. Egy régies hatású kerevet vagy pihenőfotel izgalmas összhatást kelt.

>>> Merész, de tökéletes párosítás a pihenőfotel csíkos kárpitja a virágmintás tapétához és textilekhez. Meglepő, ám cseppet sem sok.A nappali pink virágos tapétájának lila változata került az egyedi kárpitozott ágytámlával készült franciaágy mögé.

>>> Alacsony paravánfal választja le a zuhanyozót a bézsre hangolt élénk kiegészítőkkel nőiessé tett fürdőben – nem fröcsköl ki a víz, és a tér is tágasabbnak tűnik így. A fiókos szekrénnyel bővített egybeöntött Technistone pult elegáns megoldást nyújt a ráültetett mosdópulttal és az alá tolt ülőkével.

>>> A falba süllyesztett tartály miatt ytong előtétfal került a vécé elé, amely a bidé fölött megvilágított, üvegpolcos falfülke kialakítását tette lehetővé, izgalmassá téve a greslapokkal burkolt, nemes egyszerűséggel kialakított fürdőszobát.

>>> Meghatározza a nőies bútorokkal, falfülkékbe süllyesztett szekrényekkel megkomponált nappali hangulatát az egész falat beborító virágos tapéta, amelynek ciklámen színfoltjai feldobják a barna tónusokban tartott teret.

 

{gallery}images/stories/verysimple/viragozon/a{/gallery}

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop