Vérnarancstorta



vernarancstorta 720

Hozzávalók egy 24-26 cm-es tortaformához:
10 dkg kukoricaliszt, 10 dkg zabliszt, 10 dkg vaj, 10 dkg barnacukor, 3 tojás, 1 dl görög joghurt, 1 csomag sütőpor (12g), 1 csipet só, 1-2 vérnarancs vagy narancs, 3 ek barnacukor és vaj a forma kikenéséhez és szórásához

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a sütőformát kikenjük a vajjal, beszórjuk a cukorral, végül megolvasztjuk a vajat. A narancs héját lereszeljük, a narancsot felszeleteljük, kettévágjuk, majd a félbevágott narancsszeletekkel forma alját beburkoljuk.

Egy nagy keverőtálban a tojást és cukrot robotgéppel kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a joghurtot, és jól összekeverjük. Beleöntjük a liszteket, a sütőport, a csipet sót, a reszelt narancshéj felét és az egészet elkeverjük, a tortaformába öntjük a narancsokra, és az előmelegített sütőbe helyezzük. Ekkor a hőfokot visszavesszük 170 fokra, és ezen 40 perc alatt készre sütjük a tortát. Mielőtt kivennénk, tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük, hogy átsült-e.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop