VELUX jubileum

A VELUX Magyarország Kft. hazánk harmadik legnyereségesebb építőipari vállalataként a gazdasági válság ellenére növekvő eredményeket ért el 2010-ben, valamint több mint 2 milliárd forint összértékű fejlesztést és beruházást valósított meg az elmúlt évben. A VELUX Cégcsoport magyarországi gyártóbázisa 1000 fő foglalkoztatásával a kisalföldi régió egyik legnagyobb munkaadója. A vállalat a siker egyik kulcsát a folyamatos, hatékonyságnövelő- és költségoptimalizáló fejlesztésekben látja, melyek hosszútávon fenntartható termékmegoldásokat eredményeznek.

 

Vezető pozícióban: növekvő termelési tevékenység és árbevétel

A magyar piacon 25 éve jelen lévő VELUX Magyarország Kft. 1986-os megalapítása óta vezető pozíciót foglal el a tetőtéri ablakok piacán. 2010-es eredménye alapján a harmadik legnyereségesebb építőipari vállalat. Az elmúlt két évtizedben a VELUX Magyarország Kft. éves nettó árbevétele több mint nyolcvanszorosára nőtt: míg 1990-ben 406 millió, 2010-re ennek mértéke meghaladta a 32 milliárd forintot.

A VELUX Magyarország Kft. negyedszázados sikertörténetét Vincze Zoltán, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója ekképpen látja: „Vállalatunk piacvezető szerepének kialakításában és a pozitív fejlődésben elsősorban a folyamatos fejlesztések, beruházások, valamint termelési tevékenységünk növekedése játszik szerepet. A gyártási folyamatok hatékonyságnövelése és optimalizálása érdekében az elmúlt 25 évben több mint 25 milliárd forint értékben invesztáltunk fejlesztésekbe, 2010-ben pedig összesen 3,9%-kal több ablakot, illetve alkatrészt gyártottunk, mint egy évvel korábban.”

Folyamatosan növekvő gyártási terület és munkavállalói létszám

A VELUX Cégcsoport 70 éves története 1941-ben kezdődött, amikor Villum Kann Rasmussen dán mérnök és feltaláló a világon elsőként látta meg a lehetőségét annak, hogy a kihasználatlan padlásterekből hogyan lehet nyitható tetőtéri ablakokkal napos és szellős otthonokat teremteni. Egyszemélyes vállalkozása mára a világ 40 országában jelen lévő cégcsoporttá fejlődött. Hazánkban 1986-ban a Fertődi Építőipari Szövetkezet alapíthatott vegyesvállalatot a VELUX A/S-szel tetőtéri ablakok gyártására. A termelés 1987 tavaszán, 40 fő alkalmazásával kezdődött meg, 8700 négyzetméter nagyságú területen.

Az elmúlt 25 évben az alkalmazottak számában és a termelőterület méretében is komoly fejlődés következett be: a VELUX Magyarország Kft. a kisalföldi régió egyik legnagyobb munkaadójává vált, mára csaknem 104 ezer négyzetméternyi területen folyik a gyártás a fertődi és fertőszentmiklósi üzemekben. 2010-ben közel 100 új dolgozót vett fel a vállalat, 61%-ban segítséggel élőket. Így munkavállalói létszáma 2010-re az 1000 főt is meghaladta.

Hazai beruházások a fenntarthatóság jegyében

2010-2011-ben a fenntarthatóság jegyében a VELUX Magyarország Kft. kb. 250 millió forint értékű beruházást valósított meg, amely során teljessé tette napkollektor-gyártósorát az abszorber-előállításhoz szükséges technológiával. Ennek köszönhetően a komplett napkollektor-gyártás a cégcsoporton belül kizárólag Magyarországon történik.

Az energiafelhasználás csökkentése és a jobb munkafeltételek érdekében egyéb lépés is történt. A cég a tetőtéri ablakok gyártása során keletkező faforgács elszívására szolgáló rendszert újratelepítette megközelítőleg 400 millió forint értékben. Az előzetes mérések szerint a korábbi energiafelhasználáshoz képest 40%-os energia-megtakarítást realizált a gyár, továbbá szén-dioxid kibocsátását 490 tonnával csökkentette. Ez a mennyiség egy napra lebontva 3614 kWh áram megtakarítását jelenti, amely körülbelül egy családi ház 1 éves energiaszükségletének felel meg.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop