Várépítő eredmények

varepitoA gyermekintézmények és műemlékek beruházásait építőanyaggal és szolgáltatásokkal támogató Várépítő pályázat idei éve több szempontból rekord eredményeket hozott. A pályázat 15 éves történetében a legtöbb, 20 cég ajánlotta fel termékeit és szolgáltatásit. 

Idén több pályázat érkezett, mint az előző két évben összesen és tízszer több értékű, közel 170 millió forintnyi építőanyagot igényeltek, mint amennyi felajánlást a zsűri eloszthatott. A 258 intézmény közül ezúttal 30 számára jutott több mint nettó 16 millió forintnyi támogatásból.

A gyermekintézmények és műemlékek számára építőanyagot biztosító pályázat díjátadóján Vadász György, Kossuth- Széchenyi- és Ybl díjas építész, a zsűri elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a nehéz helyzetben lévő intézmények kitartással és helyi összefogással érthetnek el eredményeket. A helyszínt biztosító ÉMI idén már nem csupán a Várépítő védnöke, hanem mint szolgáltatásait felajánló cég is csatlakozott a 15 éves mozgalomhoz.

A felajánlások közé több fajta, régen hiányolt építőanyag is bekerült, mint például világítástechnikai eszközök, a beltéri festékek és nyílászárók.
Az összesen nettó 16 millió forint támogatásból 22 gyermekintézménynek jutott 9,5 millió forintnyi támogatás, míg a 8 műemlék számára összesen 5,5 millió forintot juttatott a neves közéleti személyiségekből álló zsűri.
A nyertes pályázók tervezett beruházásai között a tetőfelújítás népszerűsége nem csak az elmúlt évek szélsőséges időjárásának, de annak is köszönhető, hogy a legmagasabb, több mint nettó 5 millió forint értékben jelentek meg a kiírásban a tetőfelújításhoz szükséges termékek. Így a 30 nyertes közül 7 intézmény tetője újulhat meg idén nyáron.

Az építőanyagok mellett gazdára talált a ProIDEA/E-build és a Magyar Építéstechnika által biztosított 500 000 forintnyi, munkadíjra felhasználható készpénz támogatás is. A két szakkiadó egyedülálló felajánlását a tetőfelújításba kezdő Csokvaományi Óvoda nevében Mustos Tibor polgármester vehette át.

Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Országos Szövetségének elnöke, a zsűri tagja szerint mára a műemlékek megújulásának anyagi forrásai annyira bekorlátozódtak, hogy a Várépítő pályázat mellett szinte alig van más lehetőség támogatás elnyerésére. Ezért is nagyra értékelendő a cégek támogatása, amellyel idén a pályázó 11 országos védettségű műemlékből 8 számára jutott építőanyag összesen 5,5 millió forint értékben.

A pályázat védnöke az Épületszigetelők Tetőfedők és Bádogosok Országos Szövetsége (ÉMSZ) szintén idén először elnyerhető felajánlásával a nagykölkedi tájház az elnyert kerámia tetőcseréppel történő fedését, a Szövetség tagjai, olyan tetőfedők végzik majd, akik az ország legjobb tetőfedői közé tartoznak.

A Várépítő egyik újonnan csatlakozott felajánlója, a korszerű kondenzációs kazánokkal az intézmények energetikai korszerűsítéséhez hozzájáruló Weishaupt Hőtechnikai Kft. a díjátadó ünnepség keretei között jelentette be, hogy további pályázók jelentkezését várja. Ennek megfelelően a neves zsűri még idén újabb Weishaupt kazánokat ítélhet oda a www.varepitopalyazat.hu honlapján hamarosan megjelenő feltételekkel a pályázók között.
Így a jelenlegi két nyertesen túl még idén további intézmények végezhetnek fűtéskorszerűsítést a cég támogatásával.

Az alábbi intézmények a következő beruházások elvégzéséhez nyertek építőanyagot.

A NYERTES GYERMEKINTÉZMÉNYEK

Göcsej Kapuja Bak Óvoda és ÁMK a homlokzat és a födém hőszigeteléséhez valamint a nyílászárók cseréjéhez

Csokvaomány Óvoda a tetőhéjazat felújításához

Katicabogár Waldorf Óvoda udvari játékok elhelyezésére

Bábolnai Százszorszép Óvoda és Bölcsőde az intézmény folyosójának felújításához

Kápolnai Tündérkert Óvoda Aldebrői Óvodai Tagintézménye a beltéri ajtók cseréjéhez

Gombai Gólyafészek Óvoda az épület statikai felméréséhez

Pocsaj-Kismarja Óvoda Kikelet óvoda az intézmény termeinek festéséhez

Ciráki Napköziotthonos Óvoda a homlokzat szigeteléséhez

Iván Község Önkormányzat az iváni óvoda kerítésének felújítására

VÁLLAI Német Nemzetiségi Óvoda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság a Pilisszentiváni Óvoda tetőhéjazatának felújítására

Balassagyarmati Központi Óvoda, Cseperedő Tagóvodája a burkolat cseréjéhez és a parketta lakkozásához, valamint belső termeinek festéséhez

Süttői Százszorszép Kétnyelvű Óvoda és Bölcsőde a gázkazán cseréjéhez

Becske Község Önkormányzatának Óvodája egy játszótér koncepciótervének készítéséhez

Penészlek Község Önkormányzatának Óvodája szigetelési és burkolási munkák elvégzéséhez

Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet a helyi családok átmeneti otthonának kibővítésére és felújítására

Budapesti Korai Fejlesztő Központ a világítástechnika felújításához valamint az épület statikai vizsgálatához

Down Egyesület a homlokzat szigeteléséhez, a nyílászárók cseréjéhez, a termek festéséhez, valamint a tetőhéjazat felújításához

Csorvás Város Önkormányzatának Óvodája és Bölcsődéje a homlokzat szigeteléséhez, a nyílászárók cseréjéhez, valamint a termek festéséhez

Dunaújvárosi Óvoda Katica egysége a gázkazán cseréjéhez

Ajaki Tamási Áron Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Szabolcsbákai Tagiskolája a higiénés helyiségek felújításához

Csehimindszenti Általános Iskola az intézmény parkolójának kialakításához

A NYERTES MŰEMLÉKEK

Borsosberény Község Önkormányzata a Tihanyi-Mocsáry Kúria tetőhéjazatának felújítására

Nagykölkedi Népi tájház a homlokzat vakolásához és festéséhez valamint a tetőhéjazat felújításához

Notre Dame Női Kanonokés Tanítórend a világítástechnika korszerűsítéséhez

Kisvárda Város Önkormányzata, a Várday István Könyvtár homlokzatának felújításához, valamint belső termek festéséhez

Abony Város Önkormányzat, a Márton-kúria tetőhéjazatának felújítása céljából

Az Apponyi Kastélyban működő VM DASzK, Szakképző Iskola Apponyi Sándor Mg. Szakközépiskola és Kollégium termeinek festéséhez

Nézsa Község Önkormányzata, a Reviczky kis-kastély előtti járda felújítására

Őcsényi Református Egyházközség a tetőszerkezet faanyagvédelmi és statikai szakvéleményének megállapítására

varepitopalyazat.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop