Üljünk ki a kertbe, teraszra!

Relief 5 – a Bányai Bútor új büszkesége
Melyek a kültéri járólap „hozzávalói”?
Tervezze meg telefonjával kertjét, kocsibeállóját!

Akár egy szép családi összejövetel, akár egy gyerekzsúr, vagy csak egy romantikus lazítás este a párunkkal. Alkalom mindig van arra, hogy összeüljünk szeretteinkkel, beszélgessünk, falatozzunk egy kicsit a friss levegőn, még ha történetesen csak egy aprócska teraszunk, erkélyünk van. Mutatjuk, mire érdemes kiülni, ha ide keressük a megfelelőt!

Kép: Stock fotó

Most, hogy már végérvényesen beköszöntött a tavasz, s vele együtt a kellemes, napos idő – egyre jobban vágyódunk a szabadba. És ha azon szerencsések közé tartozunk, akiknek kertje vagy legalább egy szép kis terasza van, adja magát a kérdés: mire üljünk ki? Milyen kültéri ülőgarnitúrát válasszunk, ami akár kisebb helyen is elfér, de nagyobb teraszon is jól mutat? Ami praktikus, mert összecsukható vagy rakásolható, és állja az időjárás viszontagságait is?

Fém kerti bútor szett – asztal és 2 szék, antik fekete

Szerencsére ma már rengeteg féle anyagból, számos különböző felülettel készül kerti bútor, vagy teraszra, erkélyre is ideális, kisebb méretű ülőgarnitúra. Minden anyagnak, minden felületnek, kezelésnek megvannak természetesen a maguk sajátosságai – mind az előnyöket, mind pedig a hátrányokat illetően.

Kép: Stock fotó

Aki valódi fából szeretne kerti bútort, annak bizony mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Illetve nemcsak pénzt, de időt is kell szánni a fa folyamatos ápolására, karbantartására – ám ezt gyönyörű, természetes szépségével hálálja meg.
Fából ma már kevésbé készül kültéri bútor, illetve ha igen, az nagyon speciális faanyag, egyedi eljárással, különleges felületkezeléssel, hogy bírja a nedvességet, a párát, az UV-fényt, ezek a speciális eljárások pedig jócskán megdrágítják majd a bútor árát.

Műanyag kerti bútorok, kültéri garnitúrák igényesebb kivitelben
A műanyag kerti bútor kétségkívül a leginkább pénztárcabarát, ám sokan nem szeretik, mert nem annyira tetszetős, az olcsóbb változatok tényleg nagyon műviek. Azonban ezek között is találunk ma már igényesebb, szebb fajtákat: ez is az adott műanyag típusától, és persze a termék kidolgozottságától, formai és színbeli igényességétől is függ. A műanyag kerti bútorok közül a legnépszerűbbek napjainkban a műrattan kültéri ülőgarnitúrák, amelyek a rattan izgalmas textúráját, szövésmintáját egészen élethűen adják vissza a különböző színű polyrattan szálakon. Ezeknek a bútoroknak az anyaga vízlepergető hatású, így sem az eső, sem pedig az erős napsütés nem károsítja sem a színüket, sem pedig a felületet. Azért persze télen ajánlott védett, fedett helyen tárolni, illetve ha vízsugárral tisztítottuk, portalanítottunk, érdemes ezt követően száraz ruhával is áttörölni, hogy az anyag apró kis mélyedéseiben, barázdáiban ne álljon meg, ne rakódjon le a por.

Perfecto polyrattan kültéri ülőgarnitúra

Kerti bútorok, erkélygarnitúrák fémből, acélból
Amennyiben még ennél is kevesebb időt, energiát szánnánk bútoraink karbantartására, ápolására, és a praktikum számunkra az abszolút elsődleges szempont – a fémből, acél vázból készült kerti bútorok lesznek az ideálisak. Ebből is létezik ma már többféle: a porszórt, antikolt hatásúak gyönyörűek, romantikusak. Ha pedig inkább a modern, kortárs stílusból válogatnánk, akkor az acélvázas kertibútor-garnitúrák között is találunk ma már rattan hatásút – mint például ez a háromrészes ülőgarnitúra, mely ideális lehet a kisebb kertek, teraszok tulajdonosai számára is. Ami ennek a terméknek az időjárással szembeni ellenállóságát biztosítja, az a porszórt, cinkelt acéllábak, illetve acélváz, valamint a polietilén műanyagfonat, asztalunk lapját pedig edzett, biztonsági üveg borítja, amely tartós, de elegáns is egyben. A kényelmes méretű fotel mellé pedig komfortos, igényes párnákat is kapunk a bútorral együtt.

3 részes rattan hatású, acél vázas, kerti bútor garnitúra

Amennyiben fontos számunkra, hogy kerti bútorunk összecsukható legyen a könnyebb tárolás érdekében, vagy mert kevés a férőhely a garázsban, akkor, íme, egy kellemes világos antikolt hatású, világoskék árnyalatú fém kültéri szett, amely egy asztalt és két széket tartalmaz.

Fém kerti összecsukható bútor szett – asztal és 2 szék, világos-antikolt kék

Aki szereti a vintázs vagy a romantikus stílust, és némi vidéki bájt szeretne megeleveníteni kertjében vagy teraszán, ehhez is számos szépséget találhatunk ma már, méghozzá igen kedvező árakon. Ez bájos, romantikus kis szett könnyű alumíniumból készült, porszórt, tartós, időjárásálló festékkel. Méretéből, könnyű súlyából adódóan akár a kisebb teraszok vagy erkélyek kedves reggelizőhelye is lehet. A kovácsoltvas hangulatot idéző, ám annál azért jóval barátibb áron elérhető öntött alumínium kerti bútor nemcsak szép, hanem praktikus is. Kicsiny mérete, meglepően könnyű súlya miatt játszi könnyedséggel pakolható, rendezhető át akár percek alatt máshová, hölgyek is könnyen elbírják, és akár még egy belvárosi ház vagy bisztró teraszán is remek szolgálatot nyújt.

Meda porszórt alumíniumból készült, romantikus stílusú kert bútor szett

A képen látható Meda kerti bútor szett könnyű, mégis stabil, szilárd és tartós, ellenáll az időjárás viszontagságainak, mindemellett összeszerelése, tisztítása, karbantartása is nagyon egyszerű, élhető. Bátran válasszuk tehát bármelyik kortárs és időtálló kerti bútort, ha praktikusat, kényelmeset, könnyen kezelhetőt szeretnénk, akár a kert, akár egy kisebb terasz kültéri berendezéséhez, hogy ne csak az ünnepeken, hanem hétköznap estéken is bármikor lehetőségünk nyíljon kiülni egy közös reggeli kávéra vagy egyesti pohár por mellé.

www.kertiraktar.hu

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop