Újra Lakástrend!

A 14. Lakástrend Kiállítás az öko-design, a fenntartható lakás, a környezetbarát zöld technológiák szellemiségében 2011. március 4-6-ig várja látogatóit a Műcsarnokban!

 

 

Napjaink leginnovatívabb lakberendezési trendjei, valamint a hazai és külföldi designerek seregszemléje mellett a Lakástrend idén is kiemelt teret szentel a ‘madeinhungary’ magyar designereket és iparművészeket bemutató tárlatának. A milánói Salon di Mobile szellemiségéhez közel álló, hazai formaművészeket bemutató kiállításon idén a PannonArts Galéria támogatásával megrendezett „Év Ékszere 2011” ékszertervezői díjának átadására és a 10 legkiválóbb művész bemutatására is sor kerül.

Az év legfontosabb lakberendezési szakkiállítása ezúttal is igyekszik meghaladni saját kereteit. 2011 tavaszán a Műcsarnok Apszisából indul útjára a Made in Budapest, design-alapú városimázs mozgalma. Szőke Gábor Miklós gigantikus trónszék-installációja adja meg az alaphangot, amit többek között egy élő, lélegző zöld fal és egy interaktív öko társasjáték egészít majd ki.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MomeLine Design Műhelye szervezésében a szombati hosszú nyitva tartás napján egy különleges Öko Design Meetup-on vehetnek részt az innovatív magyar zöld design rajongói.A Budapest Design Meetup előadásai során sikeres alkotók, designerek beszélnek fontos projektjeikről és alkotói szemléletükről. A rövid, pörgős, vetítéssel tarkított előadások után a közönségnek lehetősége nyílik kérdezni, hozzászólni, vitatkozni. Ezzel a nézők is közelebb kerülnek a design és határterületeinek világához, jobban megérthetik az összefüggéseket. A meetup végén pedig kötetlen beszélgetés, ismerkedés, barátkozás ad lehetőséget a szakmai és nem szakmai kapcsolatok kialakulására.

Ízelítő a Lakástrend további programjai közül: a 4Szoba.hu lakberendezői Villámtalálkákon várják az érdeklődőket, a Made in Budapest Fórumot hírdet a fenntartható design témájában, a WAMP pedig különleges design-shopot üzemeltet a kiállítás ideje alatt. A kortárs hazai divat szerelmesei a Showroom R9 divattervezőinek (Abodi Dóra, Mojzes Dóra, Szegedi Kata, Benus Dani) bemutatóját majd Góbi Rita táncszínházi társulatának ‘Ékszerképzet’ című előadását tekinthetik meg, mielőtt mindenki átadná magát az Our Fashion blog Születésnapi Partijának.
Ezeken kívül még sok más izgalmas látni, tapintani, hallani, ízlelni és átélnivaló vár minden kedves érdeklődőt a 14. Lakástrend Kiállításon a Műcsarnokban!

Nyitva: 10-19 óráig, 5-én szombaton hosszított nyitvatartással és partival egészen éjfélig!
Info: Facebook, www.lakastrend.hu


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop