Újdonságok a konyhában

Lakberendezési tippek a neten
Legyen olyan, mint új korában!
Miért fontos, hogy milyen ablakot választunk?

2018-ban már jól látható trend volt, hogy a tervezők előszeretettel merítenek ihletet a természetből, és sokkal bátrabban nyúlnak a színekhez, a formákhoz. Noha mindezek a 2019-es konyhákról is elmondhatók, idén a praktikum szempontjából több megosztó irányzat is megjelent. A felhasznált anyagok viszont továbbra is sokrétűek, ami miatt egyre nagyobb hangsúlyt kaphatnak a vízkezelési technológiák.

ujdonsagokakonyhaban 720

2018-ból megmaradt a minimalizmus és az indusztriális jelleget még több természetközeli érzést nyújtó anyag – cement, fa padló, antik réz, nagyméretű kőfelületek – felhasználásával teszik otthonossá a konyhákban. A minimalizmusra való törekvés ugyanakkor búcsút jelent a konyhákban sokáig domináns fehértől, és most sokkal inkább az elrendezésben, a bútorkombinációkban érvényesül.

ujdonsagokakonyhaban 1
Fotó: Grohe

Túlzott minimalizmus?
A tavaly hódító rusztikus stílus továbbvitelét képviseli a nyitott, fém polcrendszer. Ez kiváló megoldás a kisebb alapterületű konyhákban, ahol kiválthatja a szekrények jó részét, és nagyvonalúbb térérzetet nyújt. A fém vázat idén gyakran vegyítik fa polcokkal, amelyek jól ellenpontozzák a fém ridegségét. A gyűjtögető típusoknak egyébként is rossz hír, hogy a szekrényekkel sokkal spártaiabban bánnak 2019-ben a trendek, és a nyitott polcok mellett megjelent a konyhaszekrények jelentős részének elhagyása – különös tekintettel a falra szerelt elemek esetében. Aki tehát korszerű konyhára vágyik, ahol minden elfér, de nem akar lemondani a trendekről, érdemes inkább megbarátkoznia a nyitott polcrendszerekkel.

Szekrények és gépek
A szekrényektől természetesen azért nem kell teljes mértékben elköszönni, viszont ami megmaradt, azt erőteljes színű frontok jellemzik, amelyek idén navy kék, sárga vagy zöld árnyalatokban pompáznak. Trendi választás maradt a matt fekete is. Lényeges, hogy ezzel párhuzamosan megjelentek a színes konyhai gépek, sőt, találkozhatunk mintás változatokkal is. Színek tekintetében azonban összességében idén is elmondható: a korszerű konyhákban a hideg és meleg árnyalatok kontrasztjára kell törekedni, legyen szó gépekről vagy bútorokról.

ujdonsagokakonyhaban 2

Nem maradt érintetlenül a mosogató sem
Noha már egy ideje folyamatosan növekszik az egy tömb márványból faragott márványmosogatók népszerűsége, ezek mellett megjelentek a réz és óarany változatok is. A csaptelepeken ugyancsak hódít a réz és az arany használata, és előnyt élveznek a rusztikus formák.

ujdonsagokakonyhaban 3
Fotó: BWT AG / Michael Mueller photo

Persze a látványosság nem igaz minden konyhai gépre, és a minimalizmus jegyében továbbra is az a nyerő, ha a kisebb-nagyobb eszközeinket mindig elpakoljuk. A pultokra jellemző puritánság nem tűri meg a kisebb gépek jelenlétét, a mindenféle dekorációt vagy akár a PET-palackokat. Persze utóbbit könnyen kiválthatjuk pult alá épített vízszűrővel is. A BWT által forgalmazott Magnesium Mineralizer vízszűrő csökkenti a vezetékes vízben előforduló íz- és illatrontó anyagokat, mint amilyen például a klór is. A technológiának köszönhetően szűrt víz többlet magnézium* tartalma hozzájárulhat az ízek és aromák kibontakozásához. A kávékedvelőknek például, így nem csak zamatos, frissítő szűrt vizük lesz a konyhában, de italuk rejtett aromáit is élvezhetik.

ujdonsagokakonyhaban 4
Fotó: Grohe

Praktikum
A nyitott rendszerek mellett nyilvánvaló tény, hogy aki igazán trendi konyhát választ, annak a takarításra is nagyobb figyelmet kell fordítania. A színek, a minták és a különleges anyagválasztás miatt végképp érdemes elfelejteni a durva súrolószereket vagy az agresszív vízkőoldókat. Ahhoz, hogy a konyhánk megőrizhesse eredeti fényét, és nekünk se kelljen több időt tölteni a konyhában felbukkanó vízkőlerakódások súrolásával, érdemes kiiktatni a vízkövet okozó anyagokat az otthonunkban használt vízből. Ráadásul, ha lágy víz kerül a háztartási készülékekbe – például mosó- vagy mosogatógépbe, akkor azokban is megelőzhető a vízkőképződés, és elkerülhetők az ebből fakadó meghibásodások. Továbbá akár fele annyi mosószer is elegendő lehet a mosáshoz, miközben a lágy víz elősegítheti, hogy ruháink megőrizzék eredeti puhaságukat. A BWT szakértői ugyanakkor javasolják, hogy mindenképpen egyeztessünk a választott csaptelep, csempe, illetve bútorgyártóval a javasolt takarítási módszerről.
Az otthonok teljes lágy víz ellátására a központilag beépíthető vízlágyító berendezések jelentik a megoldást. A vízlágyítás ráadásul az okosotthon koncepcióba is beilleszthető, ugyanis egyre több gyártó kínálatában találunk mobiltelefonnal, vagy tablettel irányítható készülékeket. A most megjelent, legújabb generációs BWT AQA Perla Bio C vízlágyító család is az otthoni okos készülékek sorához csatlakozik, hozzájárulva a fogyasztók kényelméhez. A legmagasabb szintű biztonság érdekében a “BWT MON ADOUCISSEUR” applikációval a felhasználók akár okostelefonjukon keresztül is kommunikálhatnak a termékkel.

A cikkben szereplő okoseszközök:
https://bwtviz.hu/termek-kategoriak/vizlagyitas/bwt-aqa-perla-bio-cbr-255075-vizlagyito

www.bwtviz.hu

 

Nyitókép: BWT AG / Michael Mueller photo

 
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop