Új életre kel az egykori Postapalota

Babaház – tanít és szórakoztat
Átlagon felül válságálló az építőipar
Hogyan válasszunk mikrohullámú sütőt 2021-ben?

Várhatóan az idei év tavaszán megnyitja kapuit a Pénzmúzeum az egykori Postapalota épületében. A felújítási munkák már befejeződtek, amelyben aktívan közreműködött a Hörmann Hungária is, mely a Market Zrt. alvállalkozójaként 700 darab beltéri fatokos és acélajtókat szállított le.

Március közepén megnyitja kapuit a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont az egykori Postapalotában a Széll Kálmán téren. A Sándy Gyula tervezte, 1924 és 1926 között emelt épület belső felújítása során restaurálták a lépcsőházak különleges kidolgozású korlátait, a kovácsoltvas kilincsekkel díszített tölgyfa kapukat, és sikerült működő állapotban megőrizni a páternosztert is.

A Hörmann Hungária közel 700 termékét építették be, amelyekben megtalálhatók a cég jól bevált acélajtói, tűz- és füstgátló megoldásai T30, T60 és T90-es kivitelekbe, a megrendelői igényeknek eleget téve extra minőségű, a piacon a legmagasabb prémium kategóriát képviselő Schörghuber fatokos faajtók. Ez utóbbi ajtók 1962 óta jelentik a magas minőséget, faanyagból készült tűzálló ajtót, mely forradalmasította az ipart. A Hörmann Schörghuber ajtók arra összpontosítnak, hogy a funkcionalitást és a dizájnt egy ajtóban egyesítsék, magas minőséggel párosítva. Erősségük abban rejlik, hogy egy ajtókészletben egyesülnek a különböző funkciók, mint például a tűzálló, füstmentes és akusztikai jellemzők. Számos jóváhagyás, vizsgálati jelentés és tanúsítvány garantálja a maximális biztonságot és védelmet.

„Számtalan kihívással találkoztunk ebben az igen nagy volumenű, de építészetileg gyönyörű projektben. Ezen kihívások közül a maximális prémium termékréteget képző Schörghuber faajtók használata, valamint az irodai részben beépített síkban záródó, falc nélküli, rejtett pántolású fatokos faajtók beszerelését emelném ki” – mondta el a projekttel kapcsolatban Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője. A projektben a Hörmann további beltéri ajtókat épített be, ezzel is erősítve ezt az üzletágát, valamint – ennek segítségével – azt az általános képet is árnyalta, hogy kizárólag garázskapu gyártó lenne.

Az egykori Postapalota felújításában a Hörmann Hungária megjelentette egyedi falburkolatos ajtóit is, amely így egy igazán exkluzív megjelenést biztosít a most elkészülő konferenciateremnek. A Hörmann közel fél éves projektjében nemcsak a magas minőség volt az elsődleges, hanem az is, hogy a termékek mindegyike nagy igénybevételt is kibírjon, valamint egységes, esztétikai megjelenést is biztosítson.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop