Törmelék csempéből, töredék árért

Készítsünk egyedi komódot ágyunk mellé! Borítsuk olyan színekkel és mintákkal, amelyeket szívesen látunk ébredéskor vagy elalvás előtt. A mozaikokat mi magunk is összetörhetjük a fürdőszoba, a konyha megmaradt burkolóanyagából, de natúr csempét is festhetünk színes kerámiamázzal. A mozaikmintás bögre pedig már csak ráadás.

 

 

 

Amire szükségünk lesz:

– egy fából készült komód (lehet régi és új is),
– natúr csempe,
– többféle színű kerámiamáz,
– laposecset,
– kerámiafogantyú,
– univerzális ragasztó vagy csemperagasztó,
– fugázóanyag.

1. Mérjük meg, mekkora felszínt szeretnénk csempemozaikkal borítani, és ennek megfelelően törjünk össze néhány csempét törülközőbe csavarva. (A natúr csempét kézzel is összetörhetjük.) Használhatunk eleve törött, törmelék csempedarabokat, vagy egy korábbi felújításból megmaradt mázas csempéket is.

2. Fessük meg a csempedarabkákat. Három réteget vigyünk fel egy-egy színből, hogy élénk és egyenletes felületű mozaikokat kapjunk. Ha kedvünk van, és illik a hálószobához, mintát is festhetünk a csempére.

3. Fessük meg a fogantyút is a csempén használt festékekkel, az összhang kedvéért mozaik mintára.

4. A kerámiamáznak égetésre van szüksége, hogy a csempék felülete vízálló legyen. Az égetés elvégzésében a MadeByYou szívesen segít. Égetés után addig variáljuk a csempedarabkák helyét a komód tetején, hogy a lehető legjobban illesztkedjenek egymás mellé, majd 0,3-0,8 centiméter távolságot tartva köztük ragasszuk fel .

5. Miután a ragasztás megszáradt, és a mozaikok már nem mozognak, fugázzuk ki a réseket. Végül csavarozzuk fel a fogantyút.

Ötlet: MadeByYou
Budapest 1053, Királyi Pál u. 11.
www.madebyyou.hu

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop