Tojásmuffin zöld spárgával

Felejtsük el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket, mert az egészséges ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak – vallja Földi Rita gasztroblogger.

Fotó: Földi Rita

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 3 tojásfehérje
  • csipet só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 200 g előkészített zöld spárga
  • 6 szelet csirkemellsonka (válasszunk legalább 85% magas hústartalmút)
  • 100 ml főzőtejszín (20%-os)
  • 60 g light trappista sajt
  • 40 g light fetasajt

A spárgát kézzel törjük meg, ott pattan szét, ahol már nem annyira fás. A spárgaszárat zöldséghámozóval finoman meghámozzuk, vigyázva a legfinomabb fejére. Kis időre tegyük vízbe, hogy a megtapadó homok kiázhasson belőle, majd folyóvízben átmosva kisebb darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben roppanásig, kb. 5-7 percig főzzük, szűrőkanállal kiszedve azonnal tegyük jeges vízbe, hogy ne puhuljon tovább. A spárgát érdemes a vásárlás után egyből feldolgozni, előfőzve pár napig hűtőben tárolható, és a reggelihez már csak elő kell kapni. Szinte alig van benne kalória, viszont rost- és vitamintartalma magas (C, B1, B2, és B6), valamint tartalmaz folsavat, kalciumot, vasat, káliumot, béta karotint is.

A tojásmuffinhoz 200 °C-ra előmelegítjük a sütőt, közben a sajtokat és a sonkát felkockázzuk, a tojásokat és a tojásfehérjét keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Habverővel átkeverve hozzáadjuk a tejszínt, az előkészített spárgát, a sonkát és a kockázott trappista sajtot, majd kanállal 10 darab szilikon muffinformába öntjük. A tetejét megszórjuk kockázott fetasajttal, kb. 20 percig sütjük. Fogyaszthatjuk akár frissen, de másnap, felmelegítve is finom.

További diétás receptek a szerző weboldalán.

www.ritafoldi.hu

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop