Toalettcsere?

Konyhakiállítás a hétvégén
Eszti körkép
Hőszigetelés kontra díszes homlokzat?

A toalett a mindennapi lakáshasználat során nélkülözhetetlen és aktívan hozzájárul az otthon kényelméhez. De mi a helyzet akkor, ha nem boldogulunk magunk a felmerült problémával, de a csere nem várathat magára? Hívjuk a szomszédot, hátha ő jobban ért a javítási munkálatokhoz?

wccseszecsere 720

Vagy forduljunk azonnal szakemberhez? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vécécsésze cseréje szakértelmet és némi gyakorlatot is szükségessé tesz, ezért ha először találkozunk ezzel a megoldásra váró helyzettel, akkor mindenképpen célszerű szakembert hívni a feladatra.

Dugulásnál csere? Nem szükséges!
A vizes helyiségekkel kapcsolatban a leggyakrabban előforduló probléma a dugulás. A helytelen vécéhasználat, az oda nem illő dolgok lehúzása mind-mind hozzájárulhat a makacs dugulások kialakulásához. A korszerű dugulás-elhárítási módszereknek köszönhetően azonban a dugulásoktól szinte percek alatt meg lehet szabadulni, és a vécécsésze cseréjére szinte biztosan nem lesz szükséges.

De mi a helyzet akkor, ha csőtörésről vagy csőrepedésről van szó? A vízvezetékszerelő vagy kifejezetten a dugulások elhárítására szakosodott profi a kamerás cső-és csatornavizsgálat segítségével feltérképezi a rendszert, és pontosan megláthatja, hogy milyen jellegű bajjal van dolga. Ha a rendszerben csövet kell cserélni, akkor bizony nem maradhat el a csere, még ha csak a le- és visszaszerelésről lesz is szó.

wccseszecsere 1
Viseltes szaniter helyett újszerű megoldás
Lakásfelújítás vagy toalett javítás alkalmával megéri elgondolkodni azon, hogy elégedettek vagyunk-e a korábbiakban használt szaniterrel. Ha még az alapos tisztítás ellenére is viseltes megjelenéssel bír az, akkor jó választás lehet a vécécsésze-csere. Egy új darabbal az egész helyiség más színben tűnik majd fel, aminek köszönhetően otthonosabb, kényelmesebb lesz annak használata. A szaküzletek kínálatában rendkívül sokféle típus közül választhatunk. Az ingatlan jellegétől és a helyiség kialakításától függően beépített tartályos megoldás is rendelkezésünkre áll, de a szaniter öblítését illetően is sokféle darabot kínálnak a gyártók.

Megéri az ismert márkák mellett letenni a voksot, ezekhez ugyanis szükség esetén egyszerűbben kapni alkatrészt. Alapvetően elmondható, hogy a szaniter javítása nem bonyolult művelet, de a vécécsésze cseréje mégis megkövetel némi hozzáértést mind a vízszerelés, mind a szigetelés terén.

wccseszecsere 2
Nem is olyan egyszerű!
Ugyan a folyamatosan csordogáló víz problémáját akár saját kezűleg is egyszerűen megoldhatjuk, de a csere más kérdés. Ha javítás válik szükségessé, akkor legtöbbször elegendő a tömítő gumi cseréje, vagy a rendszerben jelen levő vízkő eltávolítása. Abban az esetben viszont, ha esztétikai vagy lakásfelújítási céllal a csészecsere mellett döntenénk, akkor érdemes hozzáértőre bízni a munkát. A víz bekötése és persze a megfelelő szigetelés szakértelmet követelnek meg. Ha a szigetelő réteg nem megfelelő, akkor bizony folyamatos bűzzel találkozhatunk a helyiségbe lépve. Ezt éppen úgy jobb elkerülni, mint a kilazuló csészét vagy a helytelen bekötésből adódó további problémákat. Mivel a toalett esetében a higiéniára kiemelt figyelmet érdemes fordítani, így a beszerelés, a csészecsere kapcsán sem érhetjük be a félmegoldásokkal.

A szakember gyorsan elvégzi a szükséges feladatot, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a rutinteendő még csak nem is kerül csillagászati összegekbe. Az otthon kényelmét szolgáló vizes helyiségek, így a toalett esetében is megéri hozzáértőre bízni a felmerülő, házilagos megoldásokat meghaladó feladatokat.

Kép források: pinterest.com

 
Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop