Tippek nyárra

Hálószobába ne tegyünk zöld növényeket, mert éjszaka azok is oxigént használnak fel és ezt az ott alvóktól veszik el

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sp;hoz, hogy nagy almák teremjenek a fán, június közepétől tanácsos ritkítani a termést, s eltávolítani a fölösleges gyümölcsöket. Az almáknak 10-15 centiméterre kell egymástól nőniük – levélrózsánként egynek*Virágzás után nyírjuk vissza a sziklakerti növényeket, hogy bőséges dugványozásra alkalmas új hajtást fejlesszenek*A konténeres növényeket hetente tápláljuk folyékony tápoldattal*Ritkán locsolja a füvet, de akkor bőven. Árnyékos területen hagyja nagyobbra nőni*A fikusz segítségével a dohányfüst közömbösíthető. A növény levelei ugyanis felszívják, majd beépítik a dohányfüstben lévő formaldehidet*Hogy ne csipkedjenek össze a rovarok, kenjük be magunkat szegfűszegolajjal. Ha már megcsíptek, gyógyír lehet a hagymalé. Dörzsöljük be a csípést egy felezett hagymával, ez enyhíti a fájdalmat és a duzzanatot*Most kell elvetni a kétnyári növények magjait, hűvös helyre. A magokból az új növények kora ősszel kelnek ki, és akkor kell őket a végleges helyükre tenni *Érdemes ilyenkor odafigyelni a jövő tavasszal virágzó hagymások hagymáira. A tulipánhagymákat nyáron kell felszedni, a nárcisz-hagymák évekig a földben maradhatnak. A kiásott hagymákat szárítsuk ki. Az elhalt zöldet csak száradás után szedjük le a hagymáról, így a levelekben lévő teljes tápanyagmennyiség vissza tud húzódni a hagymába*A petrezselyem hónapokig megőrzi ízét, ha üvegbe zárva, apróra vágva és sózva tároljuk*Használat után a letisztított bográcsot minden esetben kenjük be olajjal vagy zsírral, hogy megóvjuk a rozsdásodástól*A leandert tanácsos a kisgyerekektől távol tartani, mert a növény valamennyi része mérgező*Mielőtt nyaralni indulunk készítsünk locsolóberendezést a dézsás növényeknek: egy-egy vízzel teli üveget helyezzünk szájával lefelé a cserepekbe, ahonnan abban a tempóban ürül majd a víz, ahogy szárad a talaj*Fa virágládáinkat kenjünk be kívül-belül lenolajjal, így vegyszer nélkül vízhatlanná válnak*Ne ültessünk borsót paradicsom, karó- vagy bokorbab és krumpli mellé. A petrezselyem nem fejlődik jól fejes saláta, retek, uborka szomszédságában *Nagy és mély cserepek aljára tegyünk hungarocellt, így kevesebb földre lesz szükség, és a cserép is könnyebb lesz*Ha a rózsáról eltávolítjuk az elvirágzott fejeket, tartó-sabb lesz az új virágok színe*Ritkítsuk meg a kerti tóban lévő növényeket: a tündérrózsát, a békalencsét és a moszatpáfrányt*A hungarocell összeaprítva és virágföldbe keverve la-zítja a földet, és segítségével az öntözővíz is jobban eloszlik a cserépben*Levegőztessük át a kis kerti tavakat, ha látjuk, hogy a halak az oxigénhiánytól tátongani kezdenek*A heti egy alapos, áztató öntözés eredményesebb, mint a naponta történő spriccelés*A fa kerti bútorokat kenjük át olajjal, ettől ellenállóbbak és sötétebbek lesznek*Kánikulában emeljük meg a fűnyíró magasságát, hogy ne égjen ki annyira a fű *Karózzuk és fejeljük egy- és kétnyári növényeinket, mert ebben az időszakban rohamosan nőnek*A bambuszbútort érdemes citromos olajjal bekenni. Nem piszkolódik, nem szárad ki, fényes lesz, s így az eredetinél jóval nagyobbra nõ az élettartama*Tovább eláll a cseresznye, ha nem csupasz kézzel, hanem kesztyűvel szedjük le a fáról *A bodzavirágot fagyasztással is tartósíthatjuk. A virágernyőket helyezzük nejlontasakokba, majd szép sorban rakjuk a hűtőládába. Több hónap után is jól használhatók teának, üdítőitalnak, szörpnek*A frissen szedett virágokat palacsintatésztába mártva kisüthetjük, és szörpöt is készíthetünk belőle. Minden zöldet, így a virág kocsányát is le kell szedni, mert mérgező*A muskátlit tápláljuk folyékony paradicsomtáppal, ne locsoljuk túl, de ne is hagyjuk kiszáradni*Ha a levágott salátafejet nem tudjuk azonnal feldolgozni, tegyük újságpapírba, és így rakjuk a hűtõszekrénybe. E módszererel egy-két napig friss marad.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop