Élmény testnek, léleknek

A Tisza és a Puszta találkozásánál alakult ki hazánk második legnagyobb területű városa, Hódmezővásárhely. A vendégeknek, ha kívánják sportos, ha kívánják, pihentető élményeket kínál a strandfürdő és uszoda, amely után négy időszaki kiállítás garantál feltöltődést.

piheneshodmezovarsarhelyenelmenytestnekleleknek 720

Vásárhely büszke közel évszázados fürdőkultúra- hagyományára, az itt feltörő gyógyvíz számos betegségre jótékony hatású. A Török Sándor Strandfürdő és a Gyarmati Dezső Sportuszoda világszínvonalú sportmedencéjében készül fel a magyar úszóválogatott számos csillaga. A fürdő kül- és beltéri, sport- és ülőmedencéi, valamint a gyermekek számára épült fedett élményfürdő mind az aktív, mind a relaxáló wellness pihenést kedvelőknek garantált kikapcsolódás ígér, a térségben a legkedvezőbb áron.

Hódmezővásárhely 62 éve rendezője a Vásárhelyi Őszi Tárlatnak, Európa második legnagyobb múltú kortárs művészeti seregszemléjének. Hagyomány és változás – idén ennek jegyében mutatkozik be a Városháza szomszédságában, az Alföldi Galériában 162 művész 252 alkotása – fele festmény, félszáz grafika és plasztika –, mindegyik alkotás magas szakmai színvonalat képviselve. Mindeközben a dr. Rapcsák András nevét viselő sétálóutca másik végén, a Tornyai János Múzeumban három fiatal művész alkotásai várják az érdeklődőket. A tavalyi Vásárhelyi Őszi Táralt fődíjasának, Szabó Ábel festőművésznek nyílt egyéni kiállítása „Csend” címmel, amelyen a fotórealizmusban magát megtaláló művész a leghagyományosabb festői eszközökkel dolgozik vásznain. Szakszon Imre különös, ember nélküli, mégis rólunk mesélő képeit gyűjtötte egybe a „Bárhol, bármikor” című tárlat, míg a Rudnaydíjas festőművész, Szabó Klára Petra „Jégvirágok” című kiállításának képei a víz kristályos szerkezének foglyul ejtésével idézi meg a legfinomabb vonalrajzú rézkarcokat és részmetszeteket.

S ha mindezt átéltük, kipróbáltuk, megnéztük, akkor egészen bizonyos, hogy emlékeink egy kellemes és értékes nappal gazdagodtak.

www.hodmezovasarhely.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop