Borászkodás a földtol a pohárig

Hajósra 1746-ban érkezett a németajkú Koch József, s fogott a sváb hagyományok szerint szőlőtermesztésbe, borászkodásba. Azóta már a tizedik generációra száll e tudás a Hajós-Bajai borvidéken. Borota község határában, a Koch Borászat 120 hektáros birtokáról ma a legkorszerűbb technológiával kerül palackokba a bor, emellett másik pincészetükben, a Vin Artban, a történelmi Villányi borvidék egyik legjobb termőhelyén, a diósviszlói Imre-völgyben művészi szinten készülnek a borok. Mindkét pincészet borásza és tulajdonosa Koch Csaba.

boraszkodasafoldtolapoharig 720

A Koch Borászat 2012-ben nyolcszobás panzióval bővült, amely elődeikre emlékezve megidézi a felső-bácskai sváb barokk stílust, a boraik és bortermelési filozófiájuk iránt érdeklődőket pedig a kádár szakmát bemutató múzeum és autentikus kádárlakás együttese is várja. Magas színvonalon 24 vendég ellátásáról gondoskodnak a panzióban, s egyszerre akár három csoportot várnak vendéglátós pincéikbe, elegáns borkóstoltató helyiségükbe, csoportonként 20-60 főig. A falusi vendégszeretet és a gasztronómiai kínálat minden vendég számára felejthetetlen élmény.

Az elmúlt év is sikerekkel gazdagította a Koch Borászatot: elnyerték az Év Pincészete Díjat, boraik pedig számos nemzetközi és hazai versenyen értek el kiváló eredményeket.

www.kochboraszat.hu


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop