Mindenki ismer mindenkit

A perbáli polgármesteri hivatal egykoron vadászlakként működő épületében vendégeskedett József Attila, itt írta Altató című versét. Szobor őrzi ennek emlékét.

mindenkiismermindenkit 720

Perbál a főváros közeli Zsámbéki-medence egyik kedves, népszerű települése, szerencsésen megőrizte vidékre jellemző sajátosságait, értékeit, közösségeit. Ezen értékeket a perbáliak tudatosan is így alakítják: növekedjék számban, területben, de csak szervesen.

Az ősidőktől lakott Perbál címere is szimbolizálja a település sokszínuségét: aktív német és szlovák nemzetiség él a magyar mellett békés együttélésben. Természeti környezete is gazdag, egymást váltják az erdők, mezők, szántók, hegyek, dombok, vízfolyások, kirándulásra, túrázásra, zöldutas kerékpározásra csábítva. Forgalmas Fő utcája, településközpontja az utóbbi években megújult, megszépült – így vonz újabb és újabb üzleteket, vállalkozásokat. Színvonalas óvoda, iskola és közösségi ház működik, helyben maradt a közigazgatás is. Ha nyugodt vidékre vágyik a nagyváros közelében, szerettel várjuk Perbálon!

www.perbal.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop