Családi vállalkozásból európai vállalatbirodalom

Építőanyag-gyártó, ingatlanfejlesztő és autókereskedő. Családias környezetben, mégis a multinacionális vállalatok profizmusát ötvözve, napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalom. A Leier cégcsoport Európa egyik meghatározó vállalkozása, és az elmúlt harminc évben Magyarország piacvezető építőanyag-gyártójává vált. Sikertörténetük pedig folytatódik!

csaladivallalkozasbol 720

A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. A döntően betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság hamarosan Burgenland egyik legjelentősebb vállalkozása lett. A cégcsoport mára már hat országban – Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban – harminchét működő telephellyel rendelkezik.

A cégcsoport hét magyarországi betonüzemével és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során. A Leier a kerámia és könnyűbeton falszerkezetek mellett a méretre gyártott vasbetonszerkezetek, födémrendszerek, kéményrendszerek, kültéri burkolatok, kertépítő elemek, mélyépítő és környezettechnikai rendszerek gyártójaként ma az egyik legnagyobb, ugyanakkor a legszélesebb termékportfólióval rendelkező építőanyag-gyártó és -forgalmazó vállalat a hazai piacon.

A Leier töretlen sikerét a gyárakban és üzemekben alkalmazott magas színvonalú technológiának, a szakmai gárda és a vezetés felkészültségének és elkötelezettségének, valamint a folyamatos termékfejlesztéssel biztosított korszerű és magas minőségű termékeinek köszönheti. Az iparágat meghatározó új, innovatív termékek, mint például a hőszigetelt tégla vagy a Smart kéményrendszer, illetve a már évek óta sikeres Kaiserstein térkövek utat mutatnak a minőségi építőanyag-gyártásban, és magas minőséget biztosítanak egy építkezés során a pincétől a padlásig.

A dinamikusan fejlődő mélyépítés és környezettechnika üzletág mellett a Leier egyik leginnovatívabb és leginkább előremutató termékcsaládja az előregyártott fal- és födémszerkezetek, amelyek használatával kötöttségek nélkül, a lehető legmagasabb szinten tudnak igazodni a vevői igényekhez. A cégcsoport folyamatosan korszerűsíti üzemeit, az elmúlt tíz év során több mint 30 milliárd forintot költött magyarországi beruházásokra, példát mutatva ezzel a legtöbb versenytársának.

Az építőanyag-gyártás mellett a Leier évek óta sikeresen foglalkozik ingatlanhasznosítással is, több irodaházat, ipari ingatlant, lakást kínál bérlésre, és egy gönyűi hotel tulajdonosa is. Hosszú évek kemény munkájával felújította a Frigyes laktanyát, amellyel a megyeszékhely központjában egy új üzleti és lakónegyedet hozott létre. Nemrégiben Győr egyik jelképes épületét – a Schlichter-villát – újította fel a vállalat, amely mára „A” kategóriás irodaépületként várja bérlőit. A műemléképület közvetlen szomszédságában, a város közlekedési csomópontjában ez év nyarán 1500 négyzetméteres üzletházat ad át a cégcsoport.

Az építőipari termékek gyártása mellett a cégcsoport további kiemelt tevékenységeként a nyugat-magyarországi régióban BMW, Skoda, FIAT és Hyundai márkakereskedést és márkaszervizt üzemeltet, valamint látványos sikereket ér el a gép- és formagyártás, valamint a virágföldgyártás terén is.

 

www.leier.hu

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop