A hely, ahol jó élni

Újbuda nem csupán a főváros legnépesebb, de a leglátványosabban fejlődő kerülete is. A számos fejlesztés és beruházás mellett Budapesten itt épülnek a legnagyobb számban új otthonok, így Újbuda hosszú ideje a legkedveltebb budapesti kerület. A családok választásában fontos szerepet játszik, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően a XI. kerületben mindenki rátalál arra a helyre, amelyet magáénak érez.

ahelyaholjoelni 720

Újbudán olyan emblematikus fejlesztések indultak el, és valósultak meg, mint a régóta elhanyagolt Gomba megújítása. Az épület ma eredeti, a Schall József-féle tervekhez hűen, patinás valójában áll a Móricz Zsigmond körtér közepén, részben egykori funkcióját betöltve, ugyanakkor kulturális és vendéglátó térrel is kiegészülve. A Bikás park, ahol az új 4-es metró is megáll, teljes egészében megújult, „Dél-Buda Millenárisaként” környezettudatos megoldásokkal, sportpályákkal, pihenő övezetekkel és egy gyönyörű tóval várja a pihenni vágyókat vagy a szabadidejüket aktívan eltölteni akarókat. Kiépült és folyamatosan fejlődik a Bartók Béla utat kulturális főutcává avanzsáló Újbuda Kulturális Városközpont, ahol kortárs galériák, designboltok, tradicionális és nagy múltú vagy éppen modern, hangulatos kávézók, éttermek várják a turistákat és a budapestieket.

Újbuda azonban igyekszik élen járni a sportban is. Futókörök és sportpályák jöttek létre, miközben a Gabányi Sportcsarnok is megújul, sőt, a Nyéki Imre Uszoda egy versenymedencét kapott. Iskolák és óvodák bővültek olyan multifunkcionális pályákkal, ahol többféle labdajátékot is űzhetnek a gyerekek.

„Újbuda igazi erejét a helyi közösségek jelentik, amelyek hol az önkormányzat támogatása mellett, hol pedig csak úgy, maguktól szerveznek jobbnál jobb programokat, rendezvényeket.

Újbudán mindenki megtalálja az ideális kikapcsolódási lehetőséget – a természetjárók és az éjszakai városi életet kedvelők, a sportrajongók és a kulturális élményekre fogékonyak egyaránt. A sport éppen azért kiemelt szempont nálunk, mert összehozza az embereket, közösségeket formál minden szinten és minden életkorban. Büszke vagyok arra, hogy nálunk több mint ezer szépkorú kezdett el sportolni, jelentősen gyarapodott a diákolimpián résztvevők száma, miközben otthont adtunk az OSC vízilabdacsapatának is.”

www.ujbuda.hu

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop