Karcag arca

A Nagykunság gazdasági-kereskedelmi ütőerének tartott Karcag látványos fejlődéséhez olyan, hosszú évek óta sikerrel működő vállalkozások és a szabadidő értékes eltöltését szolgáló beruházások is hozzájárulnak, amelyek a város lakóinak mindennapjait ugyanúgy kedvesebbé teszik, mint az ide látogató turistákét.

 

 

 

 

 

at folytassuk a Városházától. Amint megkerüljük az impozáns épületet, a Nimród Bio Szálloda és Bio Étterem építkezése tárul elénk. A központi, mégis csendes helyen épülő négyszintes épület két-, három- és négyágyas tágas szobáit 2008 nyarán foglalhatják el az első vendégek. A szállodai szobák mellett nyolcvan főt befogadó, kényelmes étteremben és reggelizőteraszon szolgálják majd fel a bioételeket. A szálloda ötven fős rendezvény- és konferenciaterme társasági összejövetelek, a Vadászterem bensőséges hangulatú rendezvények ideális helye lesz. Az egészséges életmód iránt erősödő igénynek tesz eleget az épület földszintjén megnyíló bioélelmiszer-bolt is.

 

A város központjától nem messze, a buszpályaudvar mellett lévő SárgaHáz Vendéglőben családi hangulatban költhetjük el bőséges ebédünket, vagy vacsoránkat. Tányérunkra magyaros ételek és ételkülönlegességek kerülnek. Az étterem földszinti terme felkészülten várja a nagyobb, akár hetven fős turistacsoportokat is. Az emelet egy kis tárgyalónak és huszonöt főre kialakított hangulatos teremnek ad helyet. Előbbi munkatárgyalások, kisebb konferenciák, utóbbi akár szűkebb körű családi események megtartására is alkalmas. Tavasztól őszig a kerthelyiség is nyitva áll a vendégek előtt.

 

Karcag több, a város erős kereskedelmi vonalához tartozó cége közül a keleti városrészben találjuk a csaknem húsz éve alakult Fém-Hőtechnika Kft.-t. Kandallóik a felső- és prémiumkategóriába tartoznak, és a vezető németországi partnercégnek is köszönhetően Európa egyre nagyobb részén kaphatók. A fő tevékenységként végzett kandallógyártás mellett otthonosan mozognak az acéllemez-megmunkálás területén is: folyamatos beruházásokkal korszerű gépparkot állítottak üzembe a lemez termékek gyártásához.

 

Ha látogatóként egy családi vállalkozás életébe is betekintenénk, vegyük utunkat a városi strand irányába. Az egyik legforgalmasabb úton, a Madarasi úton megtaláljuk a Labonczfa Kft. ötven szakképzett helybélit foglalkoztató üzemét. A cég középületekbe és családi házakba egyaránt beépíti legyártott komplett fa ajtóit és ablakait. A Labonczfa szabványszerű termékei az egész országban megvásárolhatók, hiszen több saját boltjuk mellett viszonteladókkal is kapcsolatban állnak.

 

Karcagról nem gyűjtünk be minden élményt, ha elkerüljük a Karcagi Kunlovardát, amely húsz éve a térség lovas turisztikai központjaként működik. A telep hetven lova között van a Nagykunság Furioso North-Star törzstenyészete, a Nónius, Shetland és Welsh póni, a lipicai és a magyar hidegvérű mén. A póni- és az ötösfogat, a csikósbemutató mind különleges látványosság, ráadásul magyar őshonos és különleges állatokkal – szürkemarhával, bivallyal, szamárral, mangalicával és több magyar kutyafajtával, fekete hattyúval, indiai futókacsával, zebrával – is találkozhatunk. A lovarda fogataival hangulatos sétakocsikázáson vehetünk részt, de aki lóra termett, azt felnőtt és gyermek lovas oktatás és gyógylovagoltatás is várja. Felüdülésre, teljes kikapcsolódásra számíthat az, aki ellátogat a lovardába.


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop