Teljes élet ötven négyzetméteren

Amikor Barbara és András meglátták ezt a Dohány utcai ingatlant, tudták, hogy gyöngyszemre bukkantak. A laikus számára nem biztos, hogy elsőre jó befektetésnek tűnt volna ez a lakás, de a szakavatott szemek meglátták benne a lehetőséget.

teljeseletotven 720

A lakás egyik fő vonzereje a fiatal pár számára a rálátás volt a felújított Dohány utcai Hungária Fürdőre. Habár az 50 négyzetméter alapterület önmagában nem is annyira kevés, de csak egyetlen egy szobával rendelkezett az ingatlan. Nagyon alaprajzilag sem lehetett vele mit kezdeni, mert a szobához tartozó két ablak ugyanabban a térben volt, külön helyiség leválasztását nem tette lehetővé, viszont a több mint 4 méteres belmagasság sok lehetőséggel kecsegtetett. Az évek és a tapasztalat, amit az ingatlanfejlesztésben Barbara és András szereztek, amellett szóltak, hogy a lakást minél többféle módon lehessen használni, az éppen aktuális igényeknek megfelelően. Egy biztos volt, a nagy belmagasság miatt – bár nem igazán szeretik a galériát – kialakíthatnak fönt, a fürdőszoba és a gardrób felett egy külön hálószobát.

A nappali üvegkorlátos galériaszintje kisebb viták tárgyát képezte közöttük, de a férj ragaszkodott hozzá, hogy adjanak valami plusz extrát is a térnek. Így született meg a dolgozó szintje, ami igény esetén második hálóként is funkcionálhat. Minden projektjüknél arra helyezik a hangsúlyt, hogy élhető otthont teremtsenek az ott lakók számára, így a tervezésnél is a fő irányvonal a használhatóságon van: vagyis, ha ők laknának ott, akkor milyen igények alapján rendeznék be a lakást. A munka végeztével saját gyermekeiknek is megmutatták a végeredményt, akiknek annyira megtetszett a kis lakás, hogy megpróbálták lebeszélni szüleiket az ingatlan továbbértékesítéséről. A fiatal pár, akiké végül a komplett kis lakás lett, azóta is élvezi minden praktikumát és szépségét.

  

Törekszünk arra, hogy otthont teremtsünk, ne „csak” lakást újítsunk fel. Mindezt úgy, hogy megfeleljen a kor igényeinek, harmonizáljon környezetével, de megőrizze a múlt építészeti értékeit, a benne rejlő idő sava-borsát is.

teljeseletotven portre

Horváth Barbara,
Bertényi András 
ingatlanfejlesztők


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop