Tavaszra várva

Fogyasszuk nyersen vagy főzve, nem is hinnénk, hogy a rubinvörös cékla milyen hasznos antioxidáns, magas a kálium, magnézium, vas, folsav és vitamintartalma. Egy izgalmas burgonyás spagettivel komplett ebédet ajánlunk.

tavaszravarva 720

Burgonya spagetti pirított parmezános morzsával, dióval

Hozzávalók 4 személy részére: 4 nagyobb méretű főzőburgonya, 2 evőkanál vaj, 2 marék dió, 8 evőkanál nagy szemű zsemlemorzsa, parmezán (ízlés szerint)

A burgonyát meghámozzuk, és spagetti vékony csíkokra vágjuk (zöldségszeletelővel vagy -spirálozóval), a diót aprítóban összetörjük, összekeverjük a zsemlemorzsával. Lobogó sós vízben 2 perc alatt leforrázzuk a krumplit, és azonnal leszűrjük. Ez idő alatt egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a diós zsemlemorzsát. Beletesszük a leszűrt burgonyát is, összeforgatjuk, és reszelt parmezánnal vagy frissen őrölt borssal, diódarabokkal tálaljuk.

borscsleves

 

Borscs leves

Hozzávalók 4 személy részére:400 g cékla, 3 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 nagy fej vöröshagyma, 500 g marhapofa, 1-2 evőkanál olaj, 2 liter húsleves alaplé, 4 ek. vörösborecet,3 babérlevél, tejföl

A húst kis kockákra vágjuk, a zöldségeket meghámozzuk és felszeleteljük, a céklát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk.
A hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, és további 5 percig pirítjuk. Ráöntjük a borecetet, és 1 percig így főzzük. Belekeverjük a felkockázott zöldségeket és a babérlevelet, és az alaplével fedő alatt 2-3 órán át lassú hőfokon főzzük a levest. Amikor a hús megpuhult, tejföllel tálaljuk.

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop