Tavaszi otthonfrissítés 4+1 egyszerű lépésben

Most már a hőmérő szerint is itt van végre a tavasz, vele együtt jöhetnek az aktív időszakok. Hogy készen álljunk a nyüzsgésre, fontos, hogy jól induljon a nap és aztán kellemes, meghitt közegben is végződjön. A smartwater tippjeinek köszönhetően jobban érezzük majd magunkat otthonunkban, és tavaszi fáradtság helyett frissen és lendületesen vághatunk neki a következő kihívásoknak.

tavasziotthonfrissites41 720

Kezdjük a legnehezebbel
Nem véletlenül a tavasz a nagytakarítás ideje: a sötét hónapok után nagy szükség van a megújulásra – otthonunknak és nekünk is. Télen a kényelmes, meleg lakásban valószínűleg rengeteg olyan dolgot is felhalmozunk, amelyekre egyáltalán nincs szükség, ezért tartsunk egy kiadós szortírozást és egy alapos nagytakarítást, amitől otthonunk új fényében ragyog, így közérzetünk is sokkal jobb lesz.

A növények a barátaid
Ne féljünk a növényektől, csodásan feldobják otthonunkat, és rengeteg olyanfajta kapható, amelyeket tapasztalatlan szobakertészek is életben tudnak tartani. Nemcsak üdévé teszik otthonunk megjelenését, de oxigéntisztító hatásukról is ismertek. A nappaliba helyezzünk könnyező pálmát, fikuszt vagy sárkányfát, a konyhaablakban pedig praktikus fűszernövénykertet nevelhetünk. A legénypálma nemcsak jól mutat, de nagyon hálás is, bírja a szárazságot, és sötétebb sarkokban sem szomorú. A fürdőszobába is beszerezhetünk bambuszt vagy filodendront, amelyek kifejezetten szeretik a mediterrán környezetet, vagy kukoricalevelet, amely nem igényel túl sok törődést.

tavasziotthonfrissites41 1
Pihe-puha, trendi kiegészítők
Remekül fedobja a nappalit vagy a hálószobát néhány ízlésesen elrendezett díszpárna és szőnyeg. Ha nagyobb változtatásokat nem eszközölhetünk, mint a festés vagy az új bútorok, ezek az apró kiegészítők is új köntösbe bújtatják otthonunkat. A 2019 tavasz-nyár slágerei a különféle textúrák használata (kötött takarók, bársonyos párnák, csomózott szőnyegek), a bátor mintapárosítások (mehet nyugodtan együtt a csíkos a pöttyössel!), a mustársárga és a Pantone Living Corall (élő korall) árnyalata lesznek.

Meg tudjuk csinálni
Ne féljünk nekiállni egy-egy dekoráció saját kezű elkészítéséhez. Már kezdetleges eszközökkel és minimális kézügyességgel is nagyon praktikus és dekoratív díszeket alkothatunk. Amellett, hogy készítésük kikapcsolódást, a végeredmény sikerélményt nyújt, hosszabb távon személyes kötődést is jelentenek. Ha a bútorfestést meghagynánk a haladóknak, különböző üvegekből, sőt, kedvenc vizes palackjainkból is készíthetünk például igényes vázákat és virágtartókat. Ha igazán semmi jó ötlet sincs, keresünk elő két karácsonyi fényfüzért, egyiket tegyük befőttesüvegbe, a másik felhasználásához pedig nyomtassuk ki kedvenc képeinket és fa ruhacsipesszel rögzítsük őket az égősorra. Máris kész a tökéletes dísz, amely hangulatvilágításnak is ideális.

tavasziotthonfrissites41 2+1 magunkról se feledkezzünk meg!
Ahhoz, hogy teljes legyen a tavaszi újjászületés, nem elég a környezetet megújítanod, magunkra is kiemelt figyelmet kell fordítani. A kimerítő tavaszi nagytakarítás és dekorálás közben is igyunk elegendő vizet, hiszen ez kulcsfontosságú. Legyen otthon és útközben is nálunk egy üveg smartwater. Ami pedig a legfontosabb: ne felejtsük, hogy a változás mindig belülről kezdődik, ezért, ha sikerül új, előremutató szokásokat kialakítani – mint első lépésként a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel – már jó úton járunk!

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop