Tartós tető? Csak rendszerben érdemes gondolkodni!

A házunk első védelmi vonala és az egyik leginkább környezeti hatásoknak kitett része a tető. Legyen bármilyen formájú vagy dőlésszögű, a kivitelezés során számos műszaki követelménynek kell megfelelnie, amivel építkezőként vagy felújítóként nem feltétlenül vagyunk tisztában. Miért fontos erről beszélni?

Toscana Lux sötétbarna betoncserép

Toscana Lux sötétbarna betoncserép

Néhány tipp az építkezőknek és felújítóknak!

Nem kell minden részletet ismernünk ahhoz, hogy tudjuk, a tartós és esztétikus tető megépítése precíziós munka. A tetőfedő szakember természetesen tisztában van ezekkel, de fontos, hogy mi is megértsük, miért kínálják a gyártók – így például a Leier is – a modern beton tetőfedőanyagokat rendszerben. Miért van ennek jelentősége? Milyen kérdésekre adnak választ a modern tetőfedő-kiegészítők, és miért foglalkoznak ezekkel a gyártók?

Leier Tetőfedő rendszer

Leier Tetőfedő rendszer

Nézzük, mely tényezők befolyásolhatják a tető tartósságát, amikre megrendelőként talán nem is gondolnánk!
Felmérések szerint az építkezők és felújítók számára a legfontosabb, hogy a tető viharálló legyen, vagyis a szél és a csapadék ne tudjon kárt tenni benne. A Leier betoncserepek ebben a tekintetben kiválóan teljesítenek, különösen a speciális kiegészítő cserepek rögzítésére szolgáló elemekkel együtt, amelyek teljessé teszik a rendszer viharállóságát.
A tető jelentős szerepet játszik az épület külső hatásokkal szembeni védelmében, és a legérzékenyebb részek az ún. tetőáttörések. Egy tetőre számos eszköz kerülhet, mint például napkollektorok, antennák vagy egyéb gépészeti berendezések. A jó szakember ezeket a tetőáttöréseket vízbiztosan alakítja ki, különösen figyelve a kémények és egyéb átvezetések környékére. A munkát a Leier választékában található, biztonságos tetőn való átjutást lehetővé tevő elem segíti.

Toscana Classic mogyoró betoncserép

Toscana Classic mogyoró betoncserép

Függetlenül attól, hogy lakunk-e a tető alatt vagy sem, a tetőszerkezet szellőztetése elengedhetetlen a gerendák penészedésének és a szerkezet gyengülésének megelőzése érdekében. Ez a tető tartósságának egyik kulcsa. Ritka esetekben ki kell jutni a tetőre, amit mindenképp biztonságosan kell megoldani: ezt szolgálják a tetőn való járást biztosító eszközök, illetve azok, amelyek megakadályozzák a hó hirtelen lecsúszását.

Leier tetőfedő kiegészítők

Leier tetőfedő kiegészítők

A tető esztétikájának egyik fontos tényezője annak lejtése. Kis hajlásszögű, laposabb tetők esetén is elengedhetetlen a víz- és párabiztos tető kialakítása, amihez a tetőfóliák nyújtanak segítséget. Ezek biztosítják, hogy a kisebb hajlásszögű tető se ázzon be. A tetőfedők munkáját jelentősen megkönnyíti, ha a tetőcserép-gyártó rendszerben kínálja termékeit, így a tetőkiegészítő elemekkel együtt segíti a tartós és szép tető építését. A kiegészítők többsége nem a tetőcserép anyagából készül, de harmonikusan illeszkednek hozzá, biztosítva a tető műszaki minőségét és maradandó szépségét egyaránt.

www.leier.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop