Szürkén, mégis hívogatóan

Lazacburger
Vízparton is trendesen…
Barbecue gomba sült paradicsommal, paprikával

A kétszáz négyzetméteres, kényelmes, fővároshoz közeli új otthont öttagú család lakja. Számukra elengedhetetlenül fontos a tágas élettér, hiszen három kisgyermek tölti meg élettel. A ház minimalista jegyeket hordoz, mégis meleg, hívogató otthon.

surkenmegishivogatoan 720

A péceli család már akkor elhatározta, hogy belsőépítészt kér fel új, épülő otthona tervezéséhez, amikor kinézték a telket. Voltak elképzeléseik, de szükségük volt egy szakemberre, aki az egész házat egyben látja, és a kivitelezésnél is segítségükre lesz. A projektbe belsőépítészként akkor kapcsolódtam be, amikor az alapozás elkezdődött, így remek lehetőség nyílt arra, hogy a belső tereket teljesen a család igényeire formáljuk. A munka kezdetén még csak két kisfiúval számoltunk, menet közben azonban kiderült, úton van egy kislány is, így a hálószobák elosztásánál, valamint a gyerekfürdő tervezésénél már erre az örömteli tényre is figyeltünk. A ház 200 négyzetméter alapterületű, az utcafronton dupla garázs és háztartási helyiség található, a hátsó traktus két részre tagolódik: jobb oldalon a bejárat mögött a közösségi tér, vendégfürdő és dolgozószoba kapott helyet, míg a teljes bal oldal privát szekció. Külön közlekedő vezet a hálókhoz, amelyek üveges ajtóval szeparálódnak a közösségi résztől, elegendő fényt biztosítva a belső helyiségeknek is. Itt kaptak helyet a gardróbok, innen jutunk a gyerekek hálószobáiba és fürdőikbe, valamint a külön fürdőszobás szülői hálóba is.

A tervezés során a térszervezést közösen alakítottuk ki a tulajdonosokkal, akik rendkívül nyitottak voltak minden ötletre. A ház modern stílusú, minimalista jegyekkel, ahol a funkcionalitásnak jelentős szerep jut, viszont a hangulat meleg és családias. Az alapot a szürke egy világos árnyalata adja, ezt homokszínnel és helyenként sötétebb tónusokkal emeltem ki. A nappali nagy falát szépen tagolják az ablakok, és a modern vonalakat hangsúlyozzák a lapfüggönyök is. A kiegészítők választásával, a tapéták elhelyezésével egy kis glamour stílust csempésztünk a térbe, amely a feminin vonalat erősítve szép egyensúlyt teremt az egyszerű vonalvezetésű bútorok között. A konyha- étkező-nappali hármasa egységet alkot, mégis elkülönül. A konyhaszigethez került egy parapetfal, amely kissé izolálja a főzőzónát. Ezt a vonalat követi az álmennyezet kialakítása is, így a konyha optikailag elkülönül, mégis szerves része a térnek. Mivel három kisgyermek van a családban, akik idejük nagy részét a nappaliban töltik, akkor is szem előtt vannak, ha édesanyjuk éppen főz. Az étkező központi helyet kapott, összeköti a konyhát a nappalival, mégis önálló, domináns szerepet tölt be a bővíthető étkezőasztallal. A nagy ablakokon át egész délelőtt árad be a fény, viszont észak-keleti tájolásának köszönhetően a délután kellemesen hűvös és a terasz is árnyékos.

A közös munka közel tíz hónapig tartott, s mivel a kivitelezést is nyomon követtem és koordináltam, közel kerültem a családhoz, akikkel mára már baráti viszonyt ápolunk.

  

Belsőépítész/enteriőrtervezőként a legfontosabb, hogy a megrendelő sajátjának érezze az általam létrehozott életteret, amelyben a funkcionalitás és az ott lakók személyisége összhangban van, legyen szó otthonról, irodáról vagy üzlethelyiségről.

surkenmegishivogatoan portre

Sverha Nikolett
belsőépítész

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop