Szigetelések minősítése – kisokos

URSA TERRA – A szigetelés romantikája
Szigeteléssel az energiatudatos otthonért
Életre keltett tetők

Új év, új lehetőségek… Idén ez nem marad üres frázis, hiszen a 2021-es szabályozások értelmében már csak a valóban energiatakarékos épületek kaphatnak használatbavételi engedélyt.

szigetelesekminositeseko 720

A háztulajdonosok, kivitelezők, építészek folyamatosan válaszokat keresnek a kérdésre: hogyan lehetne megtalálni az optimális megoldást egy kívánt szerkezet létrehozásához költséghatékony módon ahhoz, hogy az hosszútávon fenntartható, egészségbarát, környezetbarát és energiatakarékos legyen?

A fogyasztók a minőséget keresik, és napjaink ugrásszerűen bővülő kínálatában és agresszív marketingjében egyre nehezebbé válik jó döntést hozni. Szigetelőanyagokra vonatkozóan is számos olyan izgalmasan hangzó nevű tanúsítvány létezik, amely mögött valós, ellenőrizhető tartalom nincs! A hivatalos, szakmai szempontból alátámasztott minősítéseket kell keresni.
Egy termék minőségének vizsgálatakor lenyűgöző információ áradat ömlik a nyakunkba, aminek értelmezéséhez meg kell tanulni az építőiparban szokásos szakzsargont. Ahogy hozzászoktunk a “liposzómákhoz” és a “bifidus essensis”-hez, úgy – némi gyártói útmutatással – könnyedén átláthatjuk majd a szigetelőanyag-iparban szokásos kifejezések mögöttes tartalmát is.

Egészségbarát:
szigetelesekminositesekisokos 111 Érdekes és fontos tény: A SOTE az MTA Kémiai Kutató Központ és jeles magyar intézetek által végzett vizsgálatok egyértelműen alátámasztották, hogy: „A gyártott üveggyapotrostok belélegezhető porfrakciója nem szaporodik el a tüdőben, nem okoz rákkeltő gócot, hanem összetételénél fogva az emberi szervezetbe bekerülve rövid idő alatt feloldódik és kiürül.”

Környezetbarát is:
szigetelesekminositesekisokos 222

szigetelesekminositesekisokos 333

És fenntartható:
szigetelesekminositesekisokos 444 Az URSA gyártó vállalat kiváló minőségű hőszigetelő anyagai kínálatával járul hozzá az épületek fűtése miatt keletkező CO2 kibocsátás csökkentéséhez, javítva az épületek energiafelhasználását és jelentősen csökkentve a környezetszennyezés mértékét. A termékek környezetvédelmi mutatóinak folyamatos fejlesztésével csökkenti az építési tevékenységekből adódó negatív környezeti hatásokat.

Az URSA ásványgyapot szálas anyagok legalább 50 százalékban újrahasznosított üvegből készülnek, és a termékek csomagolás során történő összenyomhatóságán is folyamatosan dolgoznak a fejlesztő szakemberek – ezzel ugyanis a szállítás során fellépő kibocsátás (mint második legnagyobb szennyező forrás) mennyiségét lehet csökkenteni. Az URSA termékeinek minőségi és szigetelési tulajdonságait hivatalos és független intézmények hitelesítik (RAL, EUCEB, Blue Angel stb.), és a vállalat tagja az „Isolons la terre contre CO2” szervezetnek, valamint együttműködik a WWF-el is, amellyel felelősen támogatja a Földünk védelmére irányuló erőfeszítéseket.

Még a felvilágosult 21. században is, mi tagadás: ami zöld, az zöld…

Szigetelés egy jobb holnapért

www.ursa.hu
ursa logo

 
Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop