Szép homlokzatok

Illeték – 2010
Strand, panoráma, virágok
Csillapítsa kertvágyát!

A Baumit elkötelezett híve a minőségnek és az innovációnak, így a közelmúltban ismét meghirdette az Év Homlokzata Pályázat 2014 kiírását. A vállalat külön díjjal jutalmazza azt a pályázót, aki a benevezett épületen különlegesen új technikai megoldást, kivitelezési módszert, vagy iránymutató, harmonikus színkombinációt alkalmazott.

 

Az Év Homlokzata 2014 Pályázat célja, hogy támogassa a tervezők, kivitelezők modern és egyedi törekvéseit. Ezzel a hagyományteremtő kezdeményezésével a Baumit Kft. népszerűsíteni kívánja az energiatakarékos – ezáltal környezetbarát – homlokzati megoldások alkalmazását. A független zsűri által díjazott alkotások széles körű bemutatásával hozzá kíván járulni az épített környezet értékeinek megőrzéséhez és gyarapításához. A tervezők és kivitelezők 2014. március 30-ig adhatják le pályázataikat, amelyeket az előző évekhez hasonlóan, független szakmai zsűri bírál el.

Az Év Homlokzata Pályázat az elmúlt tíz évben a magyar építészet egyik rangos intézményévé vált. Célja az újonnan épült és felújított homlokzati megoldások értékelése és díjazása építészeti, esztétikai, műszaki és gazdaságossági szempontok alapján. A Baumit a pályázók legjobb munkáin keresztül szeretné megmutatni a szakma és a magyar közízlés számára, hogy az új irányzatok, tradíciók, a nemzetközi divatirányzatok elemei és a magyar tervezők által megálmodott új motívumok hogyan jelenhetnek meg a homlokzatokon.

Az értékelésnél az épület külső megjelenésén túl, a zsűri figyelmet fordít az építkezés során alkalmazott technológiára és a felhasznált anyagokra is. Az eddig díjazott homlokzatok a sajtó nyilvánosságán keresztül etalonná váltak, a jellegzetes alakzatok, árnyalatok, struktúrák a hazai utcaképek követendő példái lettek. A családi ház, társasház, középület, panelfelújítás és műemlék kategóriák nyerteseiről neves szakemberekből álló, független zsűri dönt.

A pályázat öt kategóriájának nyerteseit gálaesten ünnepli majd az Építészek Világnapján a Baumit Kft., ezzel is kedvet ébresztve a tervezők és kivitelezők színesebb munkáihoz.

A pályázás részleteiről, feltételeiről és a jelentkezésről további információ a www.evhomlokzata.hu oldalon található.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop