Szekrény újratöltve!

Egy kétajtós ruhásszekrény praktikus darabja az otthonunknak, ruhaneműt, sálat, csecsebecsét tárolhatunk benne. De mi történik akkor, ha gondolunk egy merészet, és újratöltjük a tartalmát?! A válasz: lesz egy klassz zárható dolgozószobánk.

 

 

Jöjjön az ihlet

Ha nincs dolgozószobánk, vagy nem szeretnénk, hogy a munkaasztal a nappali vagy a hálószoba felesleges éke legyen, akkor rejtsük el egy szekrényben! Vonjuk be mintás tapétával a belső oldalakat, kombináljuk az egyik meglévő polcot kihúzható elemmel, és használjuk asztalként. A megfelelő funkcionális világítás is könnyedén és „láthatatlanul” megoldható, ha az asztali lámpa vezetékét a szekrény hátsó oldalán vágott résen húzzuk ki.

Fúrjunk fel egy vagy több keskenyebb polcot, hogy minél nagyobb rakodófelület jusson az irattartóknak, dobozoknak, fonott kosaraknak. A polc elejét tegyük elegánssá fehér díszléccel. A ceruzák, tollak, egyéb apróságok tárolására használhatunk fém teadobozt is. A szekrény belső oldalaira tehetünk képeket, fotókat, vagy akár egy virágtartót, amiben elférnek az ollók, ecsetek. Egyre ügyeljünk, hogy a szekrény hátsó oldala általában könnyű farost lemez, így nehezebb dolgokat nem bír el. Ezen segíthetünk, ha a szekrény hátára teljes szélességben merevítő léceket rögzítünk. A megmaradt tapétát most elővehetjük,és méretre vágva felragaszthatjuk díszes keretbe. Így ha kinyílik a dolgozószekrény ajtaja, elénk tárul a rejtett harmónia.

 

{gallery}images/stories/dekortippek/2011_09/f1{/gallery}

 

Lépésről lépésre

Tapétázás előtt szereljük le az ajtókat, és írjuk fel a zsanérok, polcok rögzítési pontjainak méretét egy papírra. Tapétázáskor ügyeljünk a minták pontos illesztésére. A tapétát soha ne vágjuk ki előre méretre, mindig száradás után vágjuk le a túllógó részeket sniccer segítségével.

A kihúzható elemhez 40 centiméter mély bútorlap és fióksín szükséges. Egy méter széles szekrény esetén vágjunk egy maximum 80 centiméter széles darabot úgy, hogy a kimért, felrajzolt vágás vonalát maszkolószalaggal leragasztjuk, így nem roncsolja annyira a felületet a fűrész. Jelöljük és csavarozzuk rá a fióksín belső részét, ügyelve a gurulás és a lap frontjának irányára. A külső részt előfúrással csavarozzuk egy fehérre festett fenyő tartóelemhez, amelynek magassága minimum 3 centiméter legyen. Helyezzük egymásra a szerkezetet a polc alján, jelöljük a széleket, és csavarozzuk a polcra előfúrással (ügyeljünk arra, nehogy átfúrjuk a polcot is).

Tipp: Ha klaviatúrát szeretnénk tárolni a kigördülő lapon, akkor magasabb tartóelemet használjunk, és ekkor L-idommal rögzítsük a polchoz.

 

{gallery}images/stories/dekortippek/2011_09/l1{/gallery} 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop