Szakrális installáció – fagyapotból

IKEA kézikönyv a szebb hétköznapokhoz
Gigászi teljesítmény, törpülő zajhatással
A helyi településkép védelme

A méltán nemzetközi hírű Sziget Fesztivál keretein belül idén 6. alkalommal is megrendezték a Sziget Art of Freedomot, amelyen a WIRE+MOME alkotóinak Speace nevű győztes, felépített “Szakrális tér” installációjának anyaga a Knauf Insulation Kft. Heraklith finomszálas, élképzett fagyapot lapja volt.

szakralisinstallacio 720

A nagyszerű kezdeményezés lényege, hogy fiatal képzőművészek kapnak bemutatkozási lehetőséget a Sziget közönsége előtt, saját alkotásaikkal. Figyelembe véve, hogy évente átlagosan 450-500 ezer látogató fordul meg a Szigeten (idén augusztus 7–13. között), ez egy kiváló lehetőség minden művésznek a bemutatkozásra, ismertségük növelésére. https://szigetfestival.com/hu/artoffreedom

szakralisinstallacio 1
A fesztiválon felépítésre kerülő installációkat egy szakértő zsűri által elbírált, többkörös pályázati rendszer útján választják ki, létrehozásukat a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zártkörűen Működő Részvénytársaság anyagilag is támogatja. 2019-ben az a megtiszteltetés érte a Knauf Insulation Kft.-t, hogy a WIRE+MOME alkotóinak Speace nevű győztes, felépítésre kerülő Szakrális tér installációjának anyaga cégünk Heraklith márkanevű, finomszálas, élképzett fagyapot lapja. A Knauf Insulation nagyon büszke az alkotó csapat áldozatos, kitartó munkájára, és a gyönyörű végeredményt látva reméli, hogy tisztelt olvasó tetszését is elnyeri. A Speace, egy szakrális tér installáció, amelyben az emberek a fesztivál hangulatából egy nyugodt, elmélyült világba sétálhatnak. Eltolt kapurendszer nehezíti a bejutást, ami segít fokozatosan elszakadni a külső környezet impulzusaitól. A kapuk kereszteződéséből egy fénysáv vezeti a tekintetet, a bejárattól egészen a központi tornyon keresztül, az égre. A látogató a központi térben vallásoktól független szakralitást élhet át.

szakralisinstallacio 2

Az alábbiakban néhány szó az alkotókról. A Wire-t a Moholy Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóiként alapították 2016-ban. A csapat interaktív installációkon keresztül mutat rá olyan fontos dolgokra, amit a hétköznapi életben figyelmen kívül hagyunk. Így minden tárgy, amit tervezünk, különböző tervezett interakciók bevonásával teremt kapcsolatot az emberrel, amellyel megtapasztalhatja, érezheti és láthatja az üzenetet. A Wire saját projektjei mellett mások ötleteit is segít megformálni sajátos kommunikációs eszközével.

Fotók: Ács Márton

 

kanufnewlogo


 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop