Szabadon álló vagy beépíthető mosdókagyló?

Hajdúszoboszló – épül a világ egyik legmodernebb betoncserépgyára
Az ingatlanpiac behúzta a kéziféket, de nemcsak a koronavírus miatt
A 17. Média Építészeti Díj döntősei

Az idei lakberendezési stílusok tovább viszik a pandémia óta megszokott természetesebb hatásokat olyan kiegészítőkkel, amelyek egyértelműen a kényelmet és a relaxációt szolgálják, és még a legmodernebb stílusban is megjelennek. Hogyan válasszunk mosdót ilyen fürdőszobába?

A fürdőszobatrendekben idén még inkább felerősödik az okos zuhanyzók, okos zuhanyfalak és persze okos mosdók jelenléte. A modern otthon csapja már akár érzékelős is lehet, amely különféle módon beállítható időzítővel, és digitálisan állítható termosztáttal rendelkezik. A mosdókagylók készülhetnek akár teljesen kristálytiszta üvegből is, de a paletta rendkívül változatos. A megszokott porcelán vagy akril anyagok mellett kő, üveg, fa vagy teljesen fém mosdókagylókat is választhatunk. A modern fürdőszobában tökéletesen megfér egymás mellett a letisztult futurisztikus minimalizmus, valamint a természetes anyagok használata.

Mosdókagyló-típusok

Alapvetően négyféle mosdókagyló-típusról beszélhetünk. A legnépszerűbbek a mosdópultba süllyesztettek és a mosdópultra szereltek, ezen kívül a szabadon álló és falra szerelhető változatok is léteznek. A beépíthető mosdókagyló-típusokat választják a legtöbben, hiszen az alattuk található szekrény vagy pult hasznos és szép kiegészítője a fürdőszobának. Egyébként is kényelmesebb, mint egy szabadon álló típus, hiszen itt könnyedén el tudjuk helyezni a különféle kiegészítőket is a pulton. Az ilyen beépített mosdók ráadásul sokkal könnyebben igazíthatóak a fürdőszoba dizájnjához, hiszen, ha megunjuk a mosdószekrényt vagy épp a csempézett pultrészt, csak lecseréljük, a mosdókagylót pedig átrakjuk az újba. A beépíthető mosdókagylók ugyanis könnyedén áttelepíthetőek, ezért ebből a fürdőszobai kiegészítőből akár egy értékesebbet is megéri vásárolni, mert a fürdőszoba éke lehet.

Hogyan válasszunk jól mosdókagylót?

Akárcsak a csaptelepnél vagy a tükörnél, itt is mindig először a velünk egy háztartásban élők igényeit kell szem előtt tartanunk. Vannak olyanok, akiket például zavar a szögletes mosdó, míg mások a kerekített, keskeny peremű mosdókagylót nem szeretik, mert például fogmosás közben nem tudják a mosdókagyló porcelánrészére rakni a tisztálkodási dolgaikat. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a családtagok például mennyire pancsolják ki a vizet mosdás közben. Ha együtt élünk olyan családtaggal vagy gyermekkel, akinek napi rutinja a legnagyobb vízsugárral való mosakodás, nem érdemes nehezen tisztán tartható mosdókagylót vásárolni. Ebben az esetben célszerűbb egy kerekített vagy teljesen süllyesztett, a mosdópult réseit kevésbé takaró, jól tisztítható beépíthető mosdókagylót keresni. Az anyagválasztást is ennek alapján fontoljuk meg: ha tudunk vigyázni rá, rendszeresen van időnk takarítani, akkor akár egy kényesebb színű, például fekete, kőből készült típust is választhatunk, ha azonban ilyesmire nincs időnk, akkor a jól bevált porcelánok között még mindig számtalanféle szín és forma akad.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop