Szabadabban a szabadban

Talán így lehetne a legtömörebben összefoglalni, hogy mit is nyújt a Garden Spirit többfunkciós kerti sütőrendszer. Egy olyan készülék bevezetéséről van szó ugyanis, amely teljesen egyedülálló a magyar piacon, de még a környező országokban is. A Garden Spirit szabadságot, kényelmet és harmóniát nyújt a használóinak és az élvezőinek egyaránt. Olyan multifunkcionális készülék, amely ötvözi a régi hagyományt a modern kényelemmel, a praktikumot a divattal.

 

 

Az EFFEKTÍV-ART reklámügynökség nemcsak szépen kivitelezett munkáiról és jó hangulatáról híres, de ügyfelei sokszor gasztronómiai kényeztetésben is részesülnek. Köszönhető ez annak, hogy a csapatot összetartó ügyvezető, Nagy Katalin, imád főzni és lényéből árad valami megfoghatatlan nyugalom és kedvesség.

 

Egy kerti főzésre készülődve azonban kiderült, hogy az áruházakban kapható grillsütők és főzőeszközök funkcióban és minőségben is igen limitáltak. A csapat azonban valami különleges berendezést keresett, ami leginkább nagymamáink sparheltjére emlékeztetett. Az öntöttvas testet viszont időközben leváltotta a zománc, és a piac az egyszerű, olcsó berendezések értékesítése felé tolódott. Ekkor jött az ötlet, mi lenne, ha terveznének egyet, csak úgy maguknak. A terv azonban „túlságosan is” jól sikerült, így a számítógépről látványtervbe, majd 3 dimenziós formatervbe került, majd elkezdődött a megvalósítás.

 

Keresni kellett tehát egy olyan professzionális, lehetőleg hazai gyártót, aki el tud készíteni egy komplex kerti sütőrendszert, és a sorozatgyártását is meg tudja valósítani. Nem volt könnyű dolguk a tervezőknek, de szerencsére a nagy múltú salgótarjáni tűzhelygyár, amely SVT-Wamsler Zrt. néven továbbra is tűzhelyek, kandallók, fűtőberendezések gyártásával foglalkozott, érdeklődést mutatott a megkeresésre. Így már csak pénzt kellett szerezni, és belevághattak abba, ami nem sokkal ezelőtt még őrült ötletként hevert a számítógép fájljai között.

 

Lehet ilyet Magyarországon?

 

Itt szokott kétségessé válni, hogy valaha is megvalósul-e egy remek magyar ötlet, vagy menekül inkább Ausztriába, Németországba, ahol kevesebb a bürokrácia és több a pénz. Most azonban nem így történt. A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal Innocsekk elnevezésű innovációs programjába ugyanis ilyen és hasonló munkákkal lehetett pályázni. Az EFFEKTÍV-ART kevés pályázati gyakorlata révén felkérte tanácsadóként a INNOREG Közép-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Khe. tagját, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványt és közösen egy sikeres pályázati anyagot állítottak össze. Így el lehetett kezdeni a konkrét munkát, azaz a sütőrendszer pontos műszaki tervezését és a prototípus megépítését. Az Innocsekk Innovációs projekt célja: egy eddig nem ismert új, vagy az eddigi ismereteknél kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkező és ezért kelendőbb termék vagy eljárás kifejlesztése és sikeres piaci bevezetése.

 

Sikerült!
Ezt persze leírni könnyebb, mint végigcsinálni, ugyanis a salgótarjáni gyárban időközben tulajdonosváltás történt, és Wamsler Gmbh néven folytatta tevékenységét, de a cég továbbra is magyar tulajdonban maradt. Az új vezetés a projekttől elállt, így külföldi gyártókat kellett keresni. Mire a pályázat és a tervezés lezárult, a projekt mégis visszatért Salgótarjánba és az addigra átszerveződött Wamsler SE ismét nyitott lett a grandiózus tervre. A finomítások, a fő konstruktőrrel való folyamatos szakmai egyeztetés végül majdnem 4 évi munkát igényelt, de a prototípus elkészült! A legmegfelelőbb kipróbálási mód pedig adott volt: egy kerti parti rendezése. Az eredmény önmagáért beszélt. A sütő kinézete, felépítése és használata egyaránt osztatlan sikert aratott. A Garden Spirit fával fűtött tűzterekkel adja a hőt. Tetején különböző méretekben állítható főzőfelület van kialakítva, így a hagyományos lábostól a wokig, bográcsig bármit lehet használni rajta. A két kályhából álló rendszer összeköthető egy ráccsal, ami megnöveli a rakodó felületet. A készülékben megtalálható a grillrács, és amíg a húsok pirulnak, a sütőkben sülhet a krumpli, a házi kenyér vagy a sütemény. Mindezt egyszerre, egy időben, így nem kell aggódni, hogy kevés ételt tudunk elkészíteni, ha nagyobb társaság gyűlik össze. Nem elhanyagolható szempont, hogy a szakácsmester sincs egész idő alatt a sütőhöz száműzve, foglalkozhat vendégeivel, vagy éppen bevonhatja őket a kinti főzés hangulatos munkájába, ráadásul attól sem kell tartani, hogy a sok ember egymást akadályozza majd. A Garden Spirit meglehetősen nagy méretű, így egyszerre oda lehet férni a különböző részekhez. A fatüzeléses kályhák pedig hozzák azt a hangulatot, amit egy kandalló nyújt a parázzsal, a ropogó, pattogó fa illatával. Nagy tűzterei olyan meleget adnak, amelyek révén időben is kitolódhat a kerti főzés szezonja. A Garden Spirit tehát nevéhez méltón a „Kert Lelke”.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop