Hozzávalók 4 személy részére:
4 db pisztráng, 1 kg újburgonya, 2 közepes fej vöröshagyma, 3 evőkanál ecet, 3 dl joghurt, 1 evőkanál mustár, só, frissen őrölt bors ízlés szerint, újhagyma zöldje a tálaláshoz
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, közben a pisztrángot megmossuk, szárazra töröljük (beírdalhatjuk). A halat kívül-belül sózzuk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben 30 perc alatt készre sütjük. A burgonyát megmossuk, a megtisztított hagymákat négy részre vágjuk, majd egy nagy lábasban annyi vízzel, ami bőven ellepi, 3 evőkanál ecettel és 2-3 teáskanál sóval fedő alatt addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor az egészet leszűrjük, és egy nagyobb salátástálba öntve hagyjuk hűlni. A joghurtot összekeverjük a mustárral, sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a zöldségeket, és a pisztránggal tálaljuk. Megszórhatjuk apróra vágott újhagyma zöldjével.
Hozzászólások