Hozzávalók 4 személy részére:
60 dkg bőrös lazacfilé, só, frissen őrölt bors, 1-2 evőkanál olaj, 25 dkg quinoa, 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál lime lé, 3-4 evőkanál aprított snidling
A lazacfilét négy egyforma részre vágjuk, és papírtörlővel mindkét oldalát szárazra töröljük. A quinoát enyhén sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A szójaszószt, a limelevet és az olajat öszszekeverjük, és a quinoára öntjük. Az egészet jól összeforgatjuk, megszórjuk snidlinggel. A halat serpenyőben kevés olajon megsütjük: a bőrös felével kezdjük magasabb hofokon, 5-10 perc után megfordítjuk, sózzuk, és további 5 percig sütjük. Tálalásnál a serpenyőben megmaradt szafttal meglocsoljuk, végül nagy szemű sóval, frissen őrölt borssal megszórjuk, és a quinoával tálaljuk.
Hozzászólások