A Samsung multifunkciós Okos Sütője „kombimikróként” több háztartási gépet helyettesíthet egyszerre: sütő, grill, fritőz, pároló, hőlégkeveréses sütő ez az egy készülék egyben. A benne készült fogások nem csak ínycsiklandozók, hanem egészségesek is: kevesebb olajjal, de akár olaj nélkül is süthetünk ételeket benne, sőt akár zamatos házi joghurtot és a frissen készült házi kenyeret is készíthetünk benne. Nem csoda, hogy Stiller Tamás séf legújabb konyhai kedvence is az Okos Sütő – még karácsonyi menüsorát is ebben fogja készíteni.
„Séfként az egészséges ételeket kedvelem, és ellenzem a bő olajban sütést. Ezért örülök minden innovatív megoldásnak, ami a helyes táplálkozást szolgálja. Az egyik legfontosabb alapelvem, hogy mindent csak addig süssünk, ameddig szükséges. Érezzük az ízeket, legyen felismerhető minden falat a tányéron! Az Okos Sütő különféle programjainak köszönhetően minden ételhez kiválaszthatom a tökéletes hőfokot és sütési időt. Az okos szenzorok pedig segítenek abban, nehogy túlsüssük, vagy főzzük az ételt, így nem száradhat ki a hús és a zöldség sem” – mondta el a Samsung Okos Sütőjéről Stiller Tamás séf, aki egy 20 receptből álló receptfüzetet készített a Samsung Okos Sütőjéhez.
Az okos készülékek világában már a háztartási gépek is arra hivatottak, hogy tulajdonosaik igényeit a lehető legjobban kiszolgálják, és praktikus funkcióikkal alkalmazkodjanak a felgyorsult élet kihívásaihoz. A Samsung Okos Sütője a főzést egyszerűbbé, gazdaságosabbá, sőt egészségesebbé teszi.
Legnagyobb előnye, hogy önmagában több háztartási gépet is kivált, mivel melegít, grillez, süt és főz egyben – egészségesen! Ötvözi a grill funkciót és a hőlégbefúvás funkciót, aminek köszönhetően olaj hozzáadása nélkü is ropogósra és aranybarnára süthetjük benne a burgonyát és a húsokat. Sőt, akár a saját, jól megválogatott alapanyagainkból friss kenyeret, süteményeket, és zamatos házi joghurtot is készíthetünk benne.
Különféle előre programozott sütési- és főzőprogramjának köszönhetően minden ételhez kiválaszthatjuk a tökéletes hőfokot és sütési időt, hogy a végeredmény kifogástalan legyen, és ne száradjon ki semmilyen hús vagy zöldség sem. Az okos szenzorok pedig folyamatosan nyomon követik a sütőtér páratartalmát, valamint folyamatosan mérik az étel felületi hőmérsékletét, és jelzik, mikor van készen a fogás.
A Samsung mikróktól már megszokott módon, az Okos Sütő is kerámia bevonattal van ellátva, amit jóval könnyebb tisztítani, nem színeződik el, nem karcolódik meg, ráadásul antibakteriális hatású – és mivel a kerámia hőtartóbb, mint a műanyag, ezáltal gazdaságosabban is működik. A Samsung okos sütő így hosszú évekig őrzi meg újszerű állapotát. A kifinomult, rozsdamentes kialakítása pedig tökéletesen illeszkedik minden konyhába.
Stiller Tamás a hazai debütálása óta használja a Samsung Okos Sütőjét. A séf egy csokor receptet is összeállított az Okos Sütőben könnyedén elkészíthető egészséges fogásokról, s a receptfüzetben hasznos tippekkel is ellátja a vásárlókat. Sok-sok család ünnepi asztalára idén karácsonykor akár már a Samsung Okos Sütővel készült halleves vagy szűzpecsenye is rákerülhet:
Stiller Tamás receptje: Joghurtos halleves kaporral
Hozzávalók 4 személyre:
• 25 dkg szarvasi afrikai harcsa
• 1 darab zöld húsú paprika
• 1 darab piros húsú paprika
• 1 darab sárga húsú paprika
• 1 csokor kapor
• 2 db újhagyma
• 0,5 liter joghurt
• 2 dl víz
• pici só
Elkészítési mód a Samsung Okos Sütőben:
1. Daraboljunk fel mindent kisujjpercnyi darabokra.
2. Két réteg zöldség közé tegyük a felkockázott harcsát.
3. Szórjuk meg kaporral, és öntsük rá a joghurtot és a vizet. Kavarjuk össze az egészet, majd mikrohullámmal 900 W-on főzzük 15 percig.
Tálaláskor apróra vágott újhagymaszárral, citrommal és némi kaporral díszítsük.
A séf tippje: kevés chillitől még üdítőbb ez az étel.
Stiller Tamás receptje: Töltött szűzpecsenye
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 darab sertés szűzpecsenye
• 2-4 szál snack kolbász
• kakukkfű, szerecsendió
• frissen őrölt bors
• rozmaring
• vaj
Elkészítési mód a Samsung Okos Sütőben:
1. A szűzpecsenyét vágjuk 2 darabra. Szúrjunk a húsba késsel 4 nyílást, ide húzzuk bele a kolbászokat.
2. Fűszerezzük kakukkfűvel és friss borssal. Az alacsony rácsra tegyünk rozmaringleveleket, és fektessük rá a húst.
3. Tegyünk a rács alá egy tányért a szaftnak.
4. Hőlégkeveréssel 200 °C-on 15 percig süssük, majd 8 percig grillezzük.
5. Sütés végén vegyük ki, és tegyünk rá vajdarabokat, majd reszeljünk rá szerecsendiót. Hagyjuk ráolvadni, és a tányérra lecsöpögő szaftban forgassuk meg a húst. Tálaláskor friss salátával kínáljuk.
Hozzászólások