Stílusos kert franciásan

Akárcsak egy különleges művészeti alkotás, olyan ez az Aix-en- Provence-i kert. Legkevésbé sincs benne hely improvizációnak, tervezéséhez különleges tudásra volt szükség, sikerét pedig azzal mérhetjük le, hogy egyszerűen öröm rátekinteni bárkinek is!

stilusoskertfranciasan 720

Egy kert, amelyben gondtalanul lehet álmodozni. Ahol nem számolva az órákat, pihenhetjük ki a fáradalmakat, feltöltődhetünk az elkövetkezendő időszakra – szólt az ügyfelek kérése a Yoran Morvant és Nicolas Moingeon kreatív és szakmáját szenvedélyesen szerető francia tervezőpáros felé. Legyen szó modern, klasszikus vagy minimalista megvalósításról, a stílusos kertek mindig egy adott életfilozófiát türköznek. Kialakításuk sikere feltételezi az egyensúlyra, harmóniára és egyediségre való törekvést, hozzáadva egy bizonyos pluszt az esztétikai megjelenéshez. Ez a plusz pedig nem más ebben a dél-franciaországi kertben, minthogy teljesen személyre és a telekre szabták, és a lehető legjobban beillesztették környezetébe. Az ügyességen túl természetesen nagy szakmai tudásra is szükség volt, hogy Nicolas és Yoran a funkcionális és komfort szempontjain túl hihetetlenül fejlett művészi érzékükkel a legkülönfélébb esztétikai megoldásokat alkalmazzák. Évek óta csiszolják stílusukat, sok sikeres projektet valósítottak már meg a modernitás, a tradíció és a mediterrán hangulat tökéletes ötvözésével. „Egy telek minél nehezebben kezelhető, minél megszelídíthetetlenebb és vadabb, annál egyedibb” – vélik. Ebben a munkában egy fiatal házaspár ezer négyzetméteres, kissé lélektelennek tűnő mediterrán kertjét kellett megtervezni medencével, modern szellemben.

Az eredeti medence és terasz túl kicsi volt, utóbbi teljesen kihasználhatatlan, hiányoztak a praktikus felületek, az összeköttetés a házzal. A padlóburkolat öreg és sérült anyagokból állt, a medence melletti kis ház stílusa sem volt megfelelő, a gépkocsi parkolóhelye viszont túl nagy helyet foglalt el a kertből. Mindössze néhány hónap alatt legyőzték a nehézségeket, kialakítva egy kortárs szellemű mediterrán hangulatot, nagy terasszal, sötétszürke medencefedéllel és egy sor grafikus és kontrasztos növénnyel, a megrendelők legnagyobb megelégedésére.

 

  

A kreatív francia tervezőpáros alapította MORVANT & MOINGEONA csapata egyedülállóan elegáns és modern  erteket, kültéri medencéket alakít ki, tiszteletben tartva a telek sajátosságait és a benne  rejlő szépségeket.

stilusoskertfranciasan portre

Yoran Morvant, Nicolas Moingeon 
kertervezők

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop