15-20 dkg vajat felolvasztunk, és melegen tartjuk. 3 tojássárgájához hozzáadunk 1-1 kanál vizet, sózzuk, vízfürdőben habverővel habszerű állományig felverjük. Levéve a tűzről tovább keverjük a hozzá csurgatott vajjal. Akkor jó, ha bársonyosan sima az állaga. Szűrt citromlével és cayenne-i borssal ízesítjük, tálalásig vízgőzön tartjuk.
A krumplit megtisztítjuk, méretétől függően félbe vagy negyedbe vágjuk (kb. dobókocka méretűre), majd félig megfőzzük. A serpenyőbe olívaolajat hevítünk, beleolvasztunk egy diónyi vajat. Amikor eléri a 180 Cfokot, beletesszük a krumplit, sütés közben megszórjuk szárított bazsalikom, kakukkfű, levendula, rozmaring fűszerekkel, hogy hozzápiruljanak. Ízlés szerint sózzuk.
Közben a zöld spárga szárrészéről letörjük a fás részt, enyhén sós-cukros forró vízben gyöngyöztetve főzzük 6-8 percig, majd azonnal jéghideg vízben hűtjük. Amint a krumpli elkészült, azonnal tálaljuk.
Hozzászólások