Hozzávalók:
1 csomag levelestészta, 2-3 nagyobb méretű banán, 5 dkg barna nádcukor, 0,5 dl tej, 1 csipet nagy szemű só
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztát kiterítjük, a banánokat meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd a tésztára helyezzük úgy, hogy a tészta széleit 2 cm szélesen mindenhol szabadon hagyjuk. Ezeket a széleket félben visszahajtjuk (nem a banánra, hanem az üres, szabadon hagyott tésztára), és villával lenyomkodjuk. Az előmelegített sütőben a pitét 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Eközben a barnacukrot a tejjel és a sóval együtt felolvasztjuk, sűrűre főzzük. Amikor a pite elkészült, kivesszük a sütőből, meglocsoljuk a karamellel, és melegen tálaljuk.
Hozzászólások