Hozzávalók 4 személy részére:
1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 db aszalt paradicsom, 3 ek olaj, 80 dkg csirkecomb, 3 dl világos sör, 30 dkg hámozott, kockázott paradicsom (1 konzerv), 10 szál friss kakukkfű vagy 1 evőkanál szárított, morzsolt változat, só ízlés szerint
A megtisztított hagymát apróra vágva 10 perc alatt alacsony hőfokon megpároljuk az olajon. Közben a fokhagymát is megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához, majd további 2-3 percig pároljuk. Ezalatt feldaraboljuk az aszalt paradicsomot, és a hagymás keverékhez adjuk. A csirkecombokat belehelyezzük a serpenyőbe, magasabb hőfokon átsütjük minden oldalát, majd felöntjük a sörrel, a paradicsommal, belekeverjük a kakukkfüvet, sózzuk ízlés szerint, majd lefedve 50 perc alatt készre pároljuk. Főtt rizzsel, friss kenyérrel, főtt bulgurral tálaljuk.
Hozzászólások