Sikk és panoráma San Franciscóban

A műgyűjtő házaspár San Francisco tipikus kacskaringós utcákkal teli negyedében újította fel az 1800-as évekbeli lakást. A csodás panorámájú otthont Chloe Warner lakberendező dizájn darabokkal varázsolta modernné, trendivé.

sikkespanoramasanfranciscoban 720

San Francisco hangulatos kávéházak övezte Russian Hill kerületének egy kétszintes, duplex lakásában járunk. A magas belmagasságú otthon tulajdonosait az első vizit során leginkább annak loftos jellege fogta meg. Jó állapotban volt, berendezését mégis túlságosan komornak és avittnak találták, tele sötét fa- és márványfelülettel. Bár egyre inkább hódít, a lakásfelújítók nagy többsége számára a minimál dizájn még mindig kevéssé vonzó választásnak számít, és számos lakberendezőtől is messze áll ez a stílus. Játékosságuk ellenére ezeket az enteriőröket sokan nehezen tudják magukénak érezni, idegen számukra, melyekben nem jó élni. Meglepő volt tehát, amikor egy fiatal műgyűjtő házaspár azzal kereste meg Chloe Warner belsőépítészt, hogy otthonuk legyen a tervezőtől addig megszokottnál is sokkal modernebb tervezésű. Az ügyfelek határozottan elzárkóztak a tapétától, így Chloé-nak más falfelületekben kellett gondolkodnia, hogy életre keltse a teret. „Azzal, hogy feladtam ezeket a részleteket, és egy, a tőlem megszokottól minimalistább irányba mentem el, számomra is felért egy tanulási folyamattal.” – meséli Chloe. „Megtanultam, hogy nem kell minták tömkelege ahhoz, hogy érdekes enteriőrt alkossunk. Fontosabb, hogy odafigyeljünk az arányokra, színekre, fényekre, szimmetriára, és arra is, hogy az egészben legyen egy kevés játékosság is.

A lakberendező javaslatára számos költségkímélő és természetbarát döntést hoztak. A felújításnál törekedtek rá, hogy amennyire csak lehet, áthidalják a régit az újjal, megtartva mindazt, ami vállalható. Nem akarták például, hogy az akkori, jó állapotú olasz Arclinea olasz konyhaszekrényeket, munkalapokat feleslegesen kidobják, ezért csak az ajtókat cserélték le új, azonos márkájú rozsdamentes acél szekrénylapokra. A nappali fényes fa karfájú vintage székei természetességet visznek a térbe, a kanárisárga kanapé pedig meleg, puha hatást kölcsönöz. A színpaletta az egész otthonban semleges, de Chloe néhány színes dizájnelemmel gondoskodott arról, hogy az összhatás ne legyen túlságosan monoton.

A felújítás végeredményeképp a házaspár egy igencsak lakályos enteriőrt kapott, a napfényben úszó hálószoba tengeri panorámája vagy a fürdőszoba csodás márványfala pedig már azok a plusz elemek, amelyektől otthonuk egyenesen lenyűgözőnek mondható.

  

Chloe Redmond Warner modern belsőépítészeti projektjeire általában rengeteg szín és gazdag minták jellemzőek, továbbá szereti ötvözni a régi és új lakberendezési elemeket. Vizuálisan izgalmas látványt nyújt a nappali, konyha és az emeletre vezető képcsősor egysége.

sikkespanoramasanfranc portre

Chloe Redmond Warner
lakberendező


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop