Régimódi ház merész mintákkal

Az Egyesült Államok keleti partján, óceánhoz közeli kisvárosban tipikus amerikai téglaépület évszázados falaival magabiztosan néz a jövő felé. Frissen felújítva, komfortosabban és modernebben mit sem veszített néhai sármjából.

regimodihazmereszmintakkal 720

Markáns színárnyalataival, süppedős ülőgarnitúráival szívünkhöz közel áll e többgyermekes család elképzelései szerint kialakított, parkra néző otthon az Egyesült Államok keleti partján, Wellesley városkájában. A sötétkék és fűzöld színkombináció itt-ott rózsaszín színfoltokkal kiegészülve meghatározó elemei a dekorációnak, vidám és barátságos egységet teremtve e régimódi építmény belső tereiben. A család már két éve lakta ezt a Kent Duckham építész tervezte házat, amikor a háziasszonyt, Debbie-t felkérték a helyi női egyesület klubtagtársai, hogy egy nagyobb szabású jótékonysági összejövetelt tarthassanak otthonában, egészen pontosan annak konyhájában. E megtisztelő megbízás jól rá is ijesztett, hiszen álmai házának lakásbelsője igencsak hiányos volt még, legalább is az ő mércéjével mérve.

A közelgő látogatás sürgető határideje tehát ösztönzően hatott rá, és férjével együtt úgy döntöttek, hogy elérkezett az alkalom otthonuk tökéletesítéséhez. Négy hónap volt még hátra a találkozóig, amikor megbíztak Elizabeth Benedict-et, hogy segítsen családias és barátságos lakásbelsőt teremteni egyszerre fiatalos és klasszikus stílusban, a legapróbb részletekre is ügyelve.

A belsőépítész elsőként arra tett javaslatot, hogy a ház különböző szintjein ugyanazt a színcsaládot alkalmazzak. „Ez azt a hatás erősíti, hogy a terek végtelenek, egybeolvadnak, egyúttal kitágulnak.” mondja Elizabeth. A kiindulópont megbízója kedvenc színárnyalatai, a sötétkék és a „Kelly green”, élénk, vidám, fűzöldje lettek, amelyet kisebb, rózsaszínű elemekkel egészítettek ki a közös alkotómunka előrehaladtával.

Az anyagi korlátokkal is számolva Benedict sokat megtakarított a meglévő bútorok újrakárpitozásával. A látszat ellenére többségük nem eredeti antik darab, de a kiegészítők között több valódi családi ereklyét is találunk. A nappali kanapéját és foteljeit mélykék textillel kárpitozták, annak komorságát fehér dekorcsíkkal megtörve. A francia kávéházak székeire emlékeztető étkezőszékek darabjai azonos stílusúak, ám különböző gyártmányok voltak, mindegyiknek más-más karfával, mintájuk egymást kiegészíti. „Előre tudtam, hogy milyen büszkén vezetem majd körül otthonomban a vendégeimet, akiknek az összes szobán keresztül kell menniük, hogy eljussanak a konyhába, a majdani összejövetel helyszínére”, emlékszik vissza Debbie az átalakítás izgalmas időszakára.

  

Az Elizabeth Home Decor&Design alapítójára leginkább a kényelmes, családbarát terek teremtése jellemző. Vallja, hogy egy berendezésnek hűen kell tükröznie a megrendelők személyiségét, nem szabad egyetlen stílushoz sem mereven ragaszkodni. Új építés, régi épületek renoválása, nyaralóktól a legnagyobb szállodákig terjed megbízásainak köre.

neni

Elizabeth Benedict
elizabethhomedecor.com


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop