RAVATHERM termékek a modern otthonokért

Ahogy beköszönt a tavasz, kezdetét veszi a felújítási szezon is, hiszen ilyenkor a legkedvezőbbek a feltételek a nagyobb munkálatokhoz. Az energiatakarékosság és a minőség ma már alapvető szempontok, melyekre minden otthon tulajdonosa odafigyel. Ebben a folyamatban pedig kiemelkedő szerepet játszanak a korszerű hőszigetelési megoldások. A RAVATHERM zártcellás polisztirolhab speciális tulajdonságainak köszönhetően – mint a nagy nyomószilárdság és nedvességállóság – a pincétől a padlásig az épület nagyobb, többszörös igénybevételnek kitett pontjain is beépíthető.

Az újabb és újabb energiaár-emelkedésekkel szembesülve érezhetően, gazdaságilag is kimutathatóan megfigyelhető, hogy megnőtt az igény otthonaink energiatakarékossá tételére. A megfelelő hőszigetelés nemcsak az ingatlan értékét növeli, hanem jelentős megtakarítást is eredményez a fűtési számlákon. A RAVATHERM termékek, a kiváló hőszigetelő képességüknek köszönhetően, lehetővé teszik számunkra, hogy élvezhessük otthonunk melegét anélkül, hogy aggódnunk kellene a magas költségek miatt.

A RAVATHERM XPS extrudált polisztirolhab hőszigetelő táblák olyan megoldást kínálnak, amelyek nemcsak hatékonyak, hanem könnyen beépíthetőek is. Ezek a termékek alkalmasak tetők, lapostetők, teraszok, padlók, alaplemezek, pincefalak, hőhidas szerkezetek és lábazati falak hőszigetelésére és alkalmazási területtől függően szigetelések védelmére. A hőhidas szerkezetek megfelelő mértékű plusz hőszigetelése kiemelkedő fontosságú, mivel a penészedés megelőzésén felül szerkezeti problémák kialakulását is megakadályozhatjuk.

Házunk energetikai korszerűsítésénél érdemes a megfelelő termikus burok kialakításával kezdeni. A hatékony fűtési rendszer alkalmazása fontos dolog, de egy szigeteletlen épület esetén a termelt hő nagy részével főleg az utcát fűtjük.
A termikus burok az épület fűtött tereit határoló felületek összessége. Akkor a leghatékonyabb, ha a teljes épületszerkezetet egy folytonos külső oldali hőszigetelő réteggel vesszük körbe, megakadályozva ezzel a hőhidak kialakulását.
Egyik leggyakoribb és legfontosabb felhasználás az épület lábazatának hőszigetelése. A RAVATHERM XPS 300 WB termék könnyen vakolható, nagy nyomószilárdságának és elhanyagolható nedvességfelvételének hála kiválóan alkalmas az épületlábazatihőszigetelésre. Ellenáll a mechanikai behatásoknak, csapadékvíz okozta nedvességnek, olvadás-fagyás általi igénybevételnek.

Újabban elterjedté vált az ún. zöldtető és a terasztető is. A járható terasztető kialakítása esetén a megfelelő hőszigetelés kialakítása elengedhetetlen. Fordított rétegrendű terasztetőn a hőszigetelő réteg RAVATHERM XPS 300 SL hőszigetelésből alakítható ki. Épületen belüli felújítás során érdemes megfontolni a talajon fekvő padló hőszigetelését. A RAVATHERM XPS 300 SL zártcellás polisztirolhab hőszigetelés nagyban hozzájárul az épület belső komfortjához és a szerkezetek állagvédelméhez. További előnye ezenkívül, hogy padlófűtés kialakítása esetén, a beépített hőszigetelés növeli annak hatékonyságát.

Azonban nem csupán a személyes komfortról van szó, hanem a környezetvédelemről is. A RAVATHERM elkötelezett a fenntarthatóság mellett, ezért a vállalat aktívan részt vesz a klímaváltozás elleni küzdelemben. A korszerű hőszigetelési megoldásoknak köszönhetően jelentősen csökkenthetjük az épületek energiaszükségletét és ezzel párhuzamosan a szén-dioxid kibocsátását is. A hazánkban forgalmazott RAVATHERM XPS termékeket Balatonfűzfőn gyártják, ezzel is hozzájárulva a hazai építőipar fejlődéséhez.
Amikor a tavaszi felújításra gondolunk, ne feledkezzünk meg a hőszigetelés fontosságáról!

A RAVATHERM termékek segítségével könnyedén és hatékonyan újíthatjuk fel otthonunkat és egyúttal hozzájárulhatunk a fenntartható jövőhöz is. Legyen az egy új tető vagy egy korszerű lábazat, a RAVATHERM mindig kiváló választás a modern otthonok számára.

Ravago Building Solutions Hungary Kft.
RAVATHERM XPS hőszigetelések


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop